media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Provident przyznał nagrodę specjalną w konkursie Grand Press Photo 2019

17.05.2019 | Provident Polska SA

Lider rynku pożyczkowego w Polsce już trzeci rok z rzędu przyznał nagrodę specjalną w ramach konkursu Grand Press Photo. Jako partner kategorii Życie codzienne, Provident Polska wyróżnił zdjęcie wykonane przez Aleksandra Knittera, fotoreportera z Chojnic.

Grand Press Photo to prestiżowy konkurs dla profesjonalnych fotografów prasowych. W trakcie tegorocznej, 15. edycji konkursu nadesłano do niego 4,5 tys. zdjęć. Do finału trafiło 58 zdjęć pojedynczych, 11 reportaży i cztery projekty dokumentalne. 66 fotografów, których prace zakwalifikowały się do ostatniego etapu konkursu, walczyło o zwycięstwo w takich kategoriach jak: Wydarzenia, Życie codzienne, Ludzie, Sport, Środowisko, Kultura i rozrywka oraz Portret. Provident został w tym roku partnerem kategorii Życie codzienne, w której – niezależnie od decyzji jury – wybierał swojego zwycięzcę.

Nagroda w wysokości 3 tys. zł trafiła do Aleksandra Knittera, który odebrał ją wczoraj podczas uroczystej gali w Reducie Banku Polskiego w Warszawie z rąk Karoliny Łuczak, Kierownika Biura Prasowego i Komunikacji Wewnętrznej w Provident Polska.

- Wyróżniona przez nas fotografia pokazuje moment wizyty wolontariuszy z Chojnickich Dni Fantastyki u dziewczynki, leżącej na szpitalnym łóżku.  Temat tej pracy jest nam bardzo bliski. Wolontariusze z naszej firmy często odwiedzają dzieci przebywające w szpitalach w całej Polsce i prowadzą dla nich zajęcia z bajkoterapii – mówi Karolina Łuczak, Kierownik Biura Prasowego i Komunikacji Wewnętrznej w Provident Polska.  Provident Polska wspiera ludzi z pasją. Zgodnie z naszym hasłem „Wierzymy w Twój plan”, zachęcamy do wyznaczania sobie celów i dążenia do ich realizacji. Dlatego kolejny raz zaangażowaliśmy się w konkurs Grand Press Photo. Startujący w nim fotografowie angażują talent i czas, aby realizować swoje reporterskie i reportażowe cele. Dzięki temu robią poruszające zdjęcia i osiągają sukcesy- dodaje Karolina Łuczak.

Ogólnopolski Konkurs Fotografii Prasowej Grand Press Photo jest organizowany od 2005 roku przez magazyn „Press” oraz Fundację Grand Press. Co roku jury przewodniczy światowej klasy fotoreporter, laureat World Press Photo. W tym roku był to Espen Rasmussen („VG Helg”, Panos Pictures). Norweski fotoreporter zdobył wiele wyróżnień na największych konkursach fotograficznych – m.in. trzy nagrody w World Press Photo. Oprócz niego w jury zasiadali: Piotr Małecki (Napo Images, Panos Pictures, Forum), Maria Mann (EPA), Beata Łyżwa-Sokół („Gazeta Wyborcza”), Ahmet Sel (Agencja Anadolu), Andrzej Zygmuntowicz.

Jury wyłaniało laureatów poszczególnych kategorii, a także przyznało główną nagrodę Grand Press Photo w wysokości 10 tys. zł za Zdjęcie Roku. W tym roku Ogólnopolski Konkurs Fotografii Prasowej Grand Press Photo 2019 wygrał Sławomir Kamiński z „Gazety Wyborczej”.

Karolina Łuczak
Dyrektorka Biura Prasowego i Komunikacji Wewnętrznej, Rzeczniczka Prasowa, Provident Polska

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.

Provident Polska SA jest częścią grupy finansowej International Personal Finance (IPF) notowanej na Londyńskiej Giełdzie Papierów Wartościowych, a także – w ramach notowań równoległych – na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. IPF działa w 11 krajach na całym świecie i planuje rozwój na kolejnych rynkach. W Polsce Provident działa od 1997 roku i jest największą firmą na rynku pozabankowych pożyczek gotówkowych. Prezesem zarządu jest Agnieszka Kłos.

Provident Polska jest firmą multikanałową i multiproduktową - dociera do wszystkich grup klientów i oferuje szereg produktów: pożyczkę konsumencką, dostępną w wariantach online, z obsługą domową lub samodzielną spłatą, a także pożyczkę dla firm.

Jednym z filarów strategii biznesowej Providenta jest odpowiedzialne pożyczanie. W 2018 roku Provident zaprezentował trzeci raport społeczny, w którym podsumowane zostały działania firmy w latach 2016-2017. Provident jest jedyną firmą pożyczkową, która przygotowuje raport CSR. W latach 2015, 2016 i 2018 Provident otrzymał nagrodę Etyczna Firma przyznawaną przez dziennik „Puls Biznesu”. W 2015 roku, będąc jednym z największych reklamodawców sektora finansowego, Provident został sygnatariuszem Rady Reklamy. Firma sześciokrotnie została wyróżniona certyfikatem Top Employer (w latach 2013-2018).

karolina.luczak@provident.pl

tel: +48 668313014

Podstawowe informacje o Provident Polska S.A.