nowe produkty/usługi internet media/marketing/reklama

Netia przyspiesza internet do 1 Gb/s

06.05.2019 | Netia

Netia przyspieszyła usługi dostępu do internetu do prędkości 1 Gb/s!  W nowej ofercie, promowanej hasłem „#przyspieszamyinternet”, operator oferuje 3 warianty dostępu do internetu: do 150 Mb/s, do 500 Mb/s oraz do 1 Gb/s.  Usługę Szybki internet można zakupić  pojedynczo lub m.in. w pakiecie z usługami TV oraz mobilnymi. Pierwsze 3 miesiące klienci otrzymają usługi bez opłat!

Netia wprowadziła dziś (6 maja 2019 r.) nową ofertę promocyjną, w ramach której  na łączach w technologiach światłowodowych oferuje jeszcze szybszy dostęp do internetu o prędkości maksymalnej 1 Gb/s. Do wartości gigabitowej podniesione zostały dotychczasowe opcje do 600 Mb/s i do 900 Mb/s.  Przyspieszeniu do 500 Mb/s uległa również dotychczasowa opcja do 300 Mb/s.

Podstawową prędkością dla łączy w technologiach światłowodowych Netii jest opcja do 150 Mb/s.

Internet światłowodowy dostępny jest w cenach: 50 zł miesięcznie za wariant 150 Mb/s, 70 zł za opcję 500 Mb/s oraz 90 zł za łącze gigabitowe. Dodatkowo 3 miesiące każda z usług jest oferowana przez Netię bez opłat.

Szybki internet światłowodowy dostępny jest również w zróżnicowanych pakietach z usługami telewizyjnymi, dopasowanymi do potrzeb różnych grup klientów. W wariancie z TV Elastyczną pakiety kosztują od 70 do 110 zł miesięcznie (również 3 miesiące bez opłat).

Oprócz tego, każdy klient do usługi dostępu do internetu Netii otrzymuje promocyjnie dostęp do HBO GO za 1 zł przez pierwszy miesiąc, następnie opłata wynosi 19,90 zł z możliwością rezygnacji w dowolnym momencie.

Mobile taryfy rodzinne

Netia oferuje w ramach oferty pakietowej również atrakcyjne usługi mobilne, świadczone na bazie sieci firmy Polkomtel, operatora sieci Plus. Usługa Netia Mobile z nielimitowanymi połączeniami na stacjonarne i komórkowe numery krajowe, nielimitowane SMS i MMS oraz pakietem 2 GB kosztuje 20 zł miesięcznie.

W wariancie Internet bez końca (pakiet internetowy 12 GB, po wykorzystaniu którego prędkość jest ograniczana do 1 Mb/s) abonament wynosi 30 zł miesięcznie. Z kolei  zakup pakietu rodzinnego w opcji dwie karty SIM to koszt jedynie 45 zł, a trzy karty SIM - 60 zł miesięcznie.

W przypadku przeniesienia numeru każdy klient otrzymuje trzy pierwsze miesiące za darmo, Przy aktywacji nowego numeru okres darmowy wynosi jeden miesiąc.

PR Manager, Netia S.A.

karol.wieczorek@netia.pl

tel: 223522354

O Netii

Netia to jeden z największych polskich operatorów telekomunikacyjnych, część Grupy Cyfrowy Polsat. Dostarcza m.in. kompleksowe, przyjazne w użytkowaniu rozwiązania komunikacyjne on-line: szybki, stacjonarny dostęp do internetu, zaawansowane usługi transmisji danych oraz TV i multimedialną rozrywkę. Usługi Netii skierowane są do użytkowników prywatnych, firm oraz instytucji.

PR Manager, Netia S.A.

karol.wieczorek@netia.pl