nowe produkty/usługi internet

e-autokult.pl – nowy serwis Wirtualnej Polski

Autokult, jeden z najpopularniejszych serwisów motoryzacyjnych w Polsce, uruchomił specjalną sekcję o elektromobilności. Na stronie e-autokult.pl można znaleźć m.in. informacje o technologii, testy samochodów niskoemisyjnych, poradniki i wywiady.

e-autokult.png

Rynek aut elektrycznych w Polsce dopiero zaczyna się rozwijać. Są one traktowane jako ciekawostka albo trend, który warto obserwować. Nie ma bowiem wątpliwości, że przyszłość motoryzacji to właśnie samochody niskoemisyjne lub bezemisyjne. Szacuje się, że w ciągu najbliższych 10 lat co trzecie produkowane auto będzie napędzane hybrydowo bądź energią elektryczną.

Przybliżamy użytkownikom technologię, która dziś może wydawać się jeszcze egzotyczna, ale wkrótce stanie się naszą codziennością. Jako jeden z największych serwisów motoryzacyjnych w Polsce chcemy być partnerem tych zmian. Wspólnie z całą branżą wyraźnie obieramy kierunek rozwoju – mówi Mariusz Zmysłowski, redaktor naczelny serwisów Autokult i WP Moto.

Serwis e-autokult.pl publikuje różnorodne materiały. Są tam testy aut elektrycznych, rynkowe nowości, porady dotyczące samochodów używanych, informacje o carsharingu i infrastrukturze. W centralnym miejscu strony jest mapa Polski z miejscami do ładowania pojazdów, z podziałem na rodzaje wtyczek, moc ładowania i dostępność stacji.

Sekcję elektromobilność w serwisie Autokult w ciągu miesiąca od startu odwiedziło już 600 tys. użytkowników. Zgodnie z badaniem Gemius/PBI w marcu 2019 serwisy Autokult i WP Moto należące do Wirtualnej Polski odwiedziło ponad 4,1 mln realnych użytkowników. Oznacza to wzrost o 15% w porównaniu do marca 2018 r.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

michal.siegieda@grupawp.pl