praca technologie

C.H. Robinson zatrudni stu specjalistów IT do nowego, powiększonego centrum technologicznego w Warszawie

10.04.2019 | C.H. Robinson

Wiodący dostawca usług 3PL wzmacnia europejski zespół IT. Pozwoli to firmie dalej rozwijać innowacyjne technologie i zapewni kompleksowe wsparcie informatyczne w regionie.

Warszawa, 10 kwietnia 2019 – Do końca 2020 roku C.H. Robinson zatrudni ponad stu specjalistów IT do warszawskiego oddziału firmy. Rozwój zespołu pozwoli wzmocnić wiodącą pozycję globalnych rozwiązań technologicznych oferowanych przez firmę oraz zapewni lepsze wsparcie informatyczne klientom i przewoźnikom w Europie i na świecie.

„Mocno inwestujemy w nasze działy IT, ponieważ zależy nam na dynamicznym wdrażaniu innowacji i technologii” – powiedział Jeroen Eijsink, prezes C.H. Robinson w Europie. Jak dodał: „Kompleksowe rozwiązania technologiczne tworzone przez C.H. Robinson pozwalają nam odpowiadać na potrzeby wszystkich klientów w tak zróżnicowanym portfolio partnerów biznesowych jak nasze”.

Dzięki wieloletniemu doświadczeniu i skali działalności, C.H. Robinson dostarcza klientom i przewoźnikom dane, które zapewniają im przewagę informacyjną i w efekcie gwarantują wzrost efektywności i lepsze wyniki biznesowe. Eksperci IT firmy nieustannie udoskonalają rozwiązania technologiczne, a wśród nich globalny system zarządzania transportem (TMS) – Navisphere® i jego produkty: Navisphere® Vision, Navisphere® Carrier oraz Navisphere® Driver. Systemy te zapewniają pełną widoczność ładunków, wydajność oraz zautomatyzowanie procesów raportowania dla przewozów realizowanych w każdym regionie, bez względu na środek transportu.

„Przykładamy ogromną wagę do rozwoju naszego warszawskiego działu technologicznego, który pracuje nad oprogramowaniem C.H. Robinson” – powiedział Mike Neill, Dyrektor ds. Technologii w C.H. Robinson. „Rozbudowa naszego zespołu IT jest kolejnym dowodem na to, że inwestujemy w tę niezwykle ważną część naszej działalności i nieustannie dążymy do dostarczania najlepszych w swojej klasie innowacyjnych rozwiązań technologicznych”.

C.H. Robinson w Polsce został niedawno wyróżniony przez Top Employers Institute prestiżowym tytułem Top Employer 2019. Nowi pracownicy wzmocnią istniejące już w Europie zespoły technologiczne. Do biura w Warszawie poszukiwani są specjaliści z branży IT na takie stanowiska jak: software engineer, IT business analyst, database administrator, application systems engineer, IT manager oraz quality assurance analyst.

Więcej informacji o aktualnych ofertach pracy w C.H. Robinson można znaleźć pod linkiem: https://www.chrobinson.pl/pl-pl/careers/

O C.H. Robinson

W C.H. Robinson wierzymy w rozwój globalnego handlu, który napędza światową gospodarkę. Dzięki wiedzy naszych pracowników, sprawdzonym procesom i globalnej infrastrukturze technologicznej oferujemy naszym klientom innowacyjne rozwiązania, które zwiększają efektywność ich biznesu. Jako jeden z największych na świecie dostawców usług 3PL zapewniamy szeroką ofertę usług logistycznych, zaopatrzenie w świeże produkty i usługę Managed Services działającą w oparciu o naszą globalną sieć.

W Polsce C.H. Robinson oferuje dostęp do międzynarodowego i krajowego transportu drogowego, globalnej spedycji, transportu luzem i w specjalistycznych cysternach oraz usług frachtu morskiego i lotniczego. Firma jest w kraju uznanym pracodawcą wyróżnionym tytułem Top Employer 2019. Nasz wykwalifikowany zespół ponad 460 pracowników w 9 biurach w kraju codziennie wprowadza innowacje, dzięki którym udoskonalamy łańcuchy dostaw naszych klientów. Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź stronę: https://www.chrobinson.com/pl/pl/

O C.H. Robinson