internet media/marketing/reklama turystyka/wypoczynek

KAYAK Travel Awards 2019: Kraków z najlepiej ocenianymi hotelami w Polsce, LOT wśród najlepszych europejskich przewoźników

04.04.2019 | KAYAK

Warszawa, 4 kwietnia 2019 r. – Krakowskie hotele zdominowały ranking KAYAK Travel Awards 2019 w niemal każdej kategorii. Stolica małopolski może pochwalić się nie tylko najlepiej ocenianymi przez turystów hotelami luksusowymi, ze średniej i budżetowej półki cenowej, ale także hostelami.

Najlepiej oceniane hotele w Polsce

W ramach rankingu KAYAK Travel Awards 2019 wyszukiwarka wyłoniła najlepsze hotele w pięciu kategoriach: hoteli luksusowych, hoteli ze średniej półki cenowej, tanich hoteli, B&B i pensjonatów oraz hosteli. Najlepsze obiekty wybrane zostały na podstawie ocen użytkowników serwisu.

Hotel Francuski w Krakowie to zdaniem podróżnych najlepszy spośród luksusowych hoteli w Polsce. Z pewnością na tak pozytywne opinie wpływ miały świetna lokalizacja na Starym Mieście oraz klimatyczny wystrój oddający charakter zabytkowego budynku. Jednak również podróżni, którzy wolą tańsze opcje noclegów, znajdą coś dla siebie w stolicy małopolski. Wszystkie trzy najwyżej ocenione hostele – Bison Hostel, Ginger Aparthostel i The Secret Garden Hostel – zlokalizowane są właśnie w Krakowie.

Gościnność, z której słynie południe Polski, przełożyła się też na wysokie oceny lokalnych pensjonatów: w kategorii B&B wyróżnione zostały zakopiańskie Villa Adamo i Villa Nosal oraz Sofia Bed & Breakfast w Kryspinie koło Krakowa.

Z kolei w jednej z najczęściej wybieranej przez Polaków kategorii hoteli, czyli noclegów ze średniej półki cenowej, podróżni najlepiej ocenili Metropolitan Boutique Hotel w Krakowie, Vienna House Andel's w Łodzi oraz Aries Hotel & Spa w Zakopanem. Spośród tanich opcji zakwaterowania hotelowego to Pokoje Gościnne Wiślana w Krakowie, Hotel Mercure Warszawa Airport oraz Holiday Inn Express Warsaw Airport zostały najlepiej ocenione.

Polskie Linie Lotnicze LOT w czołówce europejskich przewoźników

KAYAK Travel Awards to także ranking najlepszych europejskich linii lotniczych. Polski przewoźnik znalazł się w pierwszej dziesiątce w każdej z sześciu ocenianych kategorii. Najwyżej LOT uplasował się na liście najbardziej komfortowych linii lotniczych, gdzie zajął 6. miejsce. Podróżni docenili także sprawny boarding, doskonałe jedzenie i atrakcyjny system rozrywki pokładowej – w tych kategoriach Polskie Linie Lotnicze LOT znalazły się na 7. miejscu. Dwukrotnie zajęły też 9. miejsce – za doskonałą obsługę pokładową oraz w kategorii ogólnej najlepszych linii lotniczych.

Pełną listę wyróżnionych obiektów oraz linii lotniczych znaleźć można na stronie rankingu pod adresem: https://www.kayak.pl/travelawards

UWAGI:

Metodologia danych KAYAK Travel Awards 2019: Warunkiem zakwalifikowania się do kategorii „Najlepsze hotele 2019 roku” było posiadanie co najmniej 50 nowych opinii opublikowanych w 2018 roku oraz uzyskanie ogólnej oceny minimum 8,0 w swojej kategorii. Warunkiem zakwalifikowania się do kategorii „Najlepsze linie lotnicze 2019 roku” było posiadanie co najmniej 150 nowych opinii opublikowanych w 2018 roku oraz uzyskanie ogólnej oceny minimum 6,1 w swojej kategorii.

O KAYAK

KAYAK pomaga milionom podróżników na całym świecie pewnie podejmować decyzje dotyczące podróży. Jako światowy lider wśród wyszukiwarek turystycznych KAYAK przeszukuje inne strony i pokazuje informacje potrzebne do znalezienia odpowiednich lotów, hoteli, samochodów na wynajem oraz wczasów. KAYAK jest niezależnie zarządzaną jednostką należącą do Booking Holdings Inc. (NASDAQ: BKNG). Aby uzyskać więcej informacji, odwiedź www.KAYAK.pl.

O KAYAK