media/marketing/reklama

Orły "Wprost" na Dolnym Śląsku

Przedsiębiorcy Regionu Dolnego Śląska zostali uhonorowani tytułem Orła tygodnika "Wprost" na uroczystej gali, która odbyła się 27 marca w hotelu Haston we Wrocławiu. Tytułem Orła "Wprost" mogą posługiwać się liderzy biznesu z najlepszymi wynikami finansowymi, zyskami, odpowiednią rentownością, nienotowani w bazach niesolidnych płatników w swoim regionie. Zestawienie opracowuje wspólnie z redakcją tygodnika wywiadownia gospodarcza Bisnode.

Wśród laureatów kategotii lider biznesu znalazły się firmy SITECH Sp. z o.o. Dr. Schumacher, Danfoss Power Solutions, Interferie i Kaufland.

Spotkanie było również okazją do zaprezentowania osoby prezydenta Bolesławca. Laureatem nagrody specjalnej został Piotr Roman Prezydent Bolesławca od 2002r, który odebrał statuetkę z rąk rRed. Nacz. Jacka Pochłopnia.

Tradycyjnie podczas gali zostały wręczone nagrody specjalne dla firm z branzy rolno-spożywczej, przyznawane wspólnie przez redakcję oraz Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa. Orłów Polskiego Rolnictwa trafiły do Runoland, Gospodartwa Rolnego Michał Sznajder i Gospodarstwa Rolnego Szczypiorki.

Orły Tygodnika „Wprost” odbywają się pod honorowym patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi i Polska Smakuje. Partnerami projektu byli partner merytoryczny Bisnode. Partnerem Wawa Taxi, pomorską galę wspierał również hotel Mercure Stare Miasto. Gala odbyła się w ramach IV edycji projektu Orły tygodnika „Wprost”, które są wręczane od 2016 roku.

Orły „Wprost” nawiązują do wyróżnienia, które otrzymał wydawca „Wprost”, Michał Maciej Lisiecki od Instytutu im. Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego za to, iż w swojej codziennej działalności dowiódł, że prowadząc biznes, można wysoko nieść biało-czerwoną flagę, być patriotą i działać na rzecz Polski. Symbolem wyróżnienia stało się godło Państwa Polskiego – wizerunek Orła Białego – z londyńskiej siedziby emigracyjnego rządu polskiego (więcej: http://goo.gl/KvKQmA

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl

Bieżące informacje ze spółki spółki PMPG Polskie Media SA (GPW: PMPG) na www.pmpg.pl oraz na profilach w serwisach Twitter: https://twitter.com/PMPG_PL i Facebook: https://www.facebook.com/PMPG.SA.

PMPG S.A.

biuroprasowe@pmpg.pl