technologie media/marketing/reklama

Samsung Galaxy S10+ z najlepszym aparatem selfie według DxOMark

Samsung Galaxy S10+ oferuje najlepszy aparat do selfie, wynika z testu przeprowadzonego przez DxOMark. Najnowszy flagowy smartfon marki Samsung wyposażono w przedni aparat z technologią Dual Pixel AF oraz możliwościa nagrywania wideo 4K.

Najnowszy Samsung Galaxy S10+ osiągnął najwyższą punktację w skali DxOMark Selfie, nowym systemie oceny jakości obrazu oferowanego przez przednie aparaty w smartfonach, uzyskując 96 punktów. Najwyższą pozycję w zestawieniu Galaxy S10+ zawdzięcza podwójnemu przedniemu aparatowi Dual Pixel Selfie, oferującemu artystyczne efekty oraz wysoką jakość rejestrowanych materiałów (m.in. wideo w 4K).

W rankingu DxOMark Mobile wysoko oceniony został również tylny aparat Galaxy S10+, uzyskując wynik ogólny 109 punktów (114 za zdjęcia i 97 za wideo). DxOMark przeanalizował tylny aparat Galaxy S10+ w zakresie ekspozycji i kontrastu, koloru, funkcji autofocus, tekstury, szumu, artefaktów, lampy błyskowej, stabilizacji (dla wideo), zoomu oraz bokeh.

Kluczowe funkcje profesjonalnego aparatu w Galaxy S10+:

• nagrywanie i odtwarzanie wideo 4K przy użyciu zarówno przedniego, jak i tylnego aparatu;
  • unikalna wśród smartfonów możliwość rejestrowania profesjonalnych filmów w jakości HDR10+.*
  • obiektyw ultraszerokokątny, zapewniający kąt widzenia 123°;
  • teleobiektyw z dwukrotnym zoomem optycznym i dziesięciokrotnym zoomem cyfrowym umożliwiający łatwe uchwycenie każdego ujęcia pod dowolnym kątem;
  • obiektyw z podwójną przysłoną (f/1,5 i f/2,4), pozwalający uzyskać profesjonalne zdjęcia zarówno w dzień, jak i w nocy;
  • funkcja Bright Night Shot umożliwiająca robienie profesjonalnej jakości zdjęć nawet przy bardzo słabym oświetleniu;
  • Super Steady, cyfrowa technologia stabilizacji obrazu, pomagająca nagrywać płynne i stabilne filmy nawet przy rejestracji aktywności takich jak jazda na nartach czy na rowerze;
  • zaawansowane funkcje, takie jak Scene Optimizer czy Shot Suggestion, wykorzystujące sztuczną inteligencję i uczenie maszynowe, aby robić jeszcze lepsze zdjęcia.

Więcej informacji o Galaxy S10+ dostępnych jest news.samsung.com/pl.

DxOMark to popularny standard branżowy w zakresie pomiarów i oceny jakości obrazu oferowanej przez aparaty, obiektywy i smartfony. Wynik testów DxOMark Selfie i DxOMark Mobile stanowi rezultat analiz wyników cząstkowych w zakresie jakości zdjęć i wideo.

Aby uzyskać więcej informacji na temat testów DxOMark Selfie i DxOMark Mobile, zapraszamy na: https://www.dxomark.com/.

* Nagrywanie w standardzie HDR10+ jest obecnie w fazie testów beta. Jakość uzyskanego obrazu może się różnić w zależności od platformy udostępniania i środowiska odtwarzania; kolory HDR10+ są dostępne jedynie na urządzeniach i platformach obsługujących ten standard.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie   telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach:  https://news.samsung.com/pl/  oraz  http://news.samsung.com.
Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie