budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Dział Project & Development Services firmy Cushman & Wakefield podsumowuje rok 2018

20.02.2019 | Cushman & Wakefield

Rok 2018 był w historii działu Project & Development Services (PDS) najbardziej udany pod względem obrotów, wielkości działu, a także liczby, jakości i zakresu zleceń. Dzięki najlepszym, zarejestrowanym od czasu powstania tej linii biznesowej w Polsce, wynikom, zespół działu PDS rozrósł się do 21 osób, które pracują obecnie w biurach międzynarodowej firmy doradczej Cushman & Wakefield w Warszawie, we Wrocławiu i w Krakowie. Poszerzono także zakres usług o Design & Build (D&B), czyli realizację prac wykończeniowych „pod klucz” w ramach jednego kontraktu.

W 2018 roku dział PDS zrealizował ponad 50 zleceń dla inwestorów i najemców zaliczanych do spółek typu „blue chip”. Spośród największych zrealizowanych projektów warto wymienić nową siedzibę firmy Huawei w Warszawie, pierwszy etap projektu modernizacji i rozbudowy dla Via Retail we Wrocławiu o wartości kilku milionów euro, nowe, regionalne centrum usług dla firmy Kingfisher w Krakowie oraz rozbudowę obiektu dla Valeo w Czechowicach-Dziedzicach. Duże zlecenia zostały zrealizowane także dla International Workplace Group, Wacker Neuson, Kappahl oraz Mastercard.

- Dzięki wspaniałemu zespołowi tworzącemu dział PDS oraz olbrzymiemu wysiłkowi włożonemu w realizację zleceń naszych klientów rok 2018 był pod wieloma względami wyjątkowy. Pobiliśmy wszelkie rekordy i zrealizowaliśmy wiele prestiżowych projektów. Moim zdaniem kluczowym elementem naszego sukcesu jest przede wszystkim to, że lubimy naszą pracę. Wierzę, że bieżący rok będzie jeszcze bardziej aktywny dla naszego działu PDS w Polsce. Prognozy już teraz napawają mnie bardzo dużym optymizmem - podsumowuje miniony rok Andrew Frizell, dyrektor działu Project & Development Services w Polsce, Cushman & Wakefield.

Dział PDS oferuje usługi w zakresie zarządzania projektami budowlanymi, zarządzania kosztami i kosztorysowania oraz projektowania, a także usługi w ramach nowej platformy Design & Build, na czele której stoi architekt Michał Ulasiński.

O Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera najemców i właścicieli nieruchomości w realizacji ich planów biznesowych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości oraz zatrudnia 48 tysięcy pracowników w ok. 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2017 roku jej przychody wyniosły 6,9 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji na stronie www.cushmanwakefield.pl oraz na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield