towary konsumpcyjne media/marketing/reklama nauka/edukacja/szkolenia

Szef dla Młodych Talentów rusza w Polskę – pierwszym przystankiem Kraków

Za nami pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie.

Krakowski Mikser Kulinarny zainicjował tegoroczną odsłonę wyjazdowych wydarzeń edukacyjnych dla uczniów szkół i klas gastronomicznych. Pokaz kulinarny poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania z wykorzystaniem kaczki i perliczki. Przedstawiciele firmy Drosed – partnera spotkania – poprowadzili prelekcję na temat drobiu. Uczestnicy mogli poszerzyć wiedzę z zakresu poszczególnych gatunków ptactwa hodowlanego, takich jak kaczka barbarie, perliczka czy kurczak kukurydziany i zagrodowy.

Dla uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna przygotowana przez partnera programu – firmę ChemaN, a także książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” wydane przez firmę MAKRO Polska.

Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez MAKRO Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę „Mix Wiedzy Kulinarnej”).

Partnerami programu Szef dla Młodych Talentów są: ChemaN – producent profesjonalnej odzieży dla gastronomii. Partnerem krakowskiego Miksera Kulinarnego była firma Drosed – jeden z największych w kraju producentów w branży drobiarskiej.

Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej , MAKRO Cash & Carry Polska

magdalena.figurna@makro.pl