nowe produkty/usługi handel media/marketing/reklama

Supermarket Carrefour w Galerii Korona

14.02.2019 | Carrefour Polska

Z bogatej oferty pierwszego w Kielcach supermarketu Carrefour mogą już skorzystać klienci Galerii Korona. W ofercie sklepu znajduje się ponad 15 tysięcy artykułów, w tym szeroki wybór produktów świeżych oraz dostępnych w ramach konceptu Zdrowa Półka. Sklep prowadzony jest w modelu franczyzowym.

Supermarket Carrefour otwarty w Galerii Korona to pierwszy w Kielcach sklep sieci w tym formacie. Na powierzchni 1350 mkw. klienci znajdą szeroki wybór ponad 15 000 produktów.

Niezwykle cieszy nas, że Carrefour Market został nowym operatorem spożywczym w Galerii Korona. Dzięki temu mieszkańcy Kielc uzyskali dostęp do bogatej oferty pierwszego w mieście supermarketu sieci – mówi Wojciech Sypień, dyrektor regionalny supermarketów w Carrefour Polska odpowiedzialny za rozwój i operacje supermarketów franczyzowych.

W ofercie sklepu prowadzonego w modelu franczyzowym znajduje się bogaty wybór świeżych warzyw i owoców, wędlin oraz serów, a także mięsa. Klienci znajdą tu również bakalie i ziarna na wagę, świeże zioła czy produkty mięsne z wędzarni Carrefour oraz wypiekane na miejscu pieczywo. Dla wygody klientów oddane zostały także różnorodne koncepty handlowe, dzięki którym klienci szybko odnajdą potrzebne produkty.

Na szczególną uwagę zasługuje koncept Zdrowa Półka, którego rozwój stanowi istotny element realizowanej przez Carrefour Polska strategii transformacji żywieniowej. Jej celem jest zapewnienie klientom łatwego dostępu do żywności wysokiej jakości i w rozsądnej cenie. W ofercie konceptu klienci supermarketu znajdą szeroki wybór artykułów bio, bezglutenowych, bez laktozy czy bez dodatku cukru, a także produktów pochodzenia roślinnego, będących odpowiedzią na potrzeby wegan. Nowością w koncepcie są mrożonki bio, ekologiczne produkty dla dzieci, a także bio karmy dla zwierząt.

Klienci mogą także liczyć na bogaty wybór produktów lokalnych, pochodzących od regionalnych producentów, a także artykułów z różnych regionów Polski.

Nowy supermarket Carrefour znajduje się w Galerii Korona przy ul. Warszawskiej 26 w Kielcach. Sklep jest czynny od poniedziałku do soboty w godz. 9.00 – 21.00, a w niedziele handlowe w godz. 10.00-21.00.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka

izabella_rokicka@carrefour.com

O Carrefour

Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce prawie 900 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 230 000 GLA oraz sieci ponad 40 stacji paliw.

Carrefour, jako jeden ze światowych liderów handlu spożywczego, jest silną multiformatową siecią, która posiada 12 000 sklepów w ponad 30 krajach. Carrefour obsługuje 105 milionów klientów na całym świecie i wygenerował w 2017 roku sprzedaż w wysokości 88,24 miliarda euro. Grupa liczy ponad 380 000 pracowników, którzy pracują wspólnie, aby Carrefour został światowym liderem transformacji żywieniowej, oferując wszystkim produkty spożywcze wysokiej jakości, dostępne wszędzie i w atrakcyjnej cenie. Więcej informacji na www.carrefour.com oraz na Twitterze (@GroupeCarrefour) i na LinkedInie (Carrefour).

Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie Grupy Carrefour opiera się na trzech filarach: zwalczanie wszelkich form marnotrawstwa, ochrona bioróżnorodności oraz wsparcie dla partnerów firmy.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka