budownictwo/nieruchomości technologie media/marketing/reklama

Inteligentny dom i piękny design mogą iść w parze – nowości FIBARO na targach Budma

11.02.2019 | FIBARO

Podczas targów BUDMA 2019 FIBARO pokaże kilka nowości, w tym laureata Złotego Medalu MTP Targów BUDMA 2019 – FIBARO Walli – pierwszą kompletną linię inteligentnych i klasycznych gniazd i włączników oraz nową aplikację do zarządzania inteligentnym domem.

FIBARO Walli – inteligentne gniazda i włączniki inspirowane perłą

Walli (czyt.: łolaj) to pierwsza kompletna linia inteligentnych i klasycznych gniazd i włączników, która może być zamontowana w każdej chwili – w istniejącej już instalacji, a także na etapie projektowania wnętrz. Takie rozwiązanie pozwala zyskać wiele możliwości inteligentnego domu, a jednocześnie zaoszczędzić fundusze tam, gdzie wystarczą gniazdka i włączniki bez funkcji zdalnego sterowania. Design FIBARO Walli stylizowany jest perłą, która została otoczona pierścieniem LED. Jego kolory mogą być dostosowane do upodobań mieszkańców, a także przypisane do konkretnych sytuacji. Mogą na przykład informować o zmienionym poborze mocy, podjeżdżającym uberze czy też być nocnym podświetleniem drogi do toalety. Produkty z tej linii są idealnym rozwiązaniem nie tylko dla klientów indywidualnych, z pewnością przypadną także do gustu deweloperom i architektom. Wykorzystanie tego produktu wyróżnia dany projekt spośród innych, oferując zupełnie nową jakość, funkcjonalności i niestandardowe podejście. Linia FIBARO Walli została nagrodzona Złotym Medalem tegorocznych targów BUDMA.

Intuicyjna obsługa i przejrzysty design nowej aplikacji

FIBARO Home Center to nowa aplikacja mobilna FIBARO do zarządzania inteligentnym domem, która została nagrodzona tytułem CES Innovation Award Honoree 2019 w kategorii Software. Aplikacja jest wyposażona w przejrzysty i intuicyjny interfejs, dzięki któremu użytkownik z łatwością obsłuży wszelkie urządzenia FIBARO i inne kompatybilne produkty. Ponadto, aplikacja wykorzystuje uczenie maszynowe, aby zapamiętywać preferencje użytkowników i odpowiadać na ich potrzeby. Aplikacja pozwala także na realne oszczędności w domowym budżecie, np. system samodzielnie wykryje, kiedy obniżyć i podnieść temperaturę, w zależności od naszej obecności w domu.

Smart home w wersji na start

Na targach Budma FIBARO pokaże także startowe pakiety wybranych funkcji smart home. To opcja dla tych, którzy chcieliby spróbować, czym jest smart home oraz doświadczyć jak inteligentne rozwiązania FIBARO w praktyce ułatwiają życie.  Dzięki pakietom użytkownicy zainteresowani poszczególnymi rozwiązaniami mogą zyskać pożądane funkcjonalności bez konieczności inwestowania w pełen zakres inteligentnego domu. Do dyspozycji będą zestawy: do sterowania ogrzewaniem – umożliwiający zdalną zmianę temperatury, ale także automatyczne dostosowywanie jej w zależności od pokoju, pory roku, pogody i preferencji; do sterowania oświetleniem – umożliwiający sterowanie światłami zgodnie z upodobaniami; do sterowania roletami; a także zestaw startowy FIBARO Starter Kit, który pozwala zdalnie na poziomie podstawowym zarządzać domem i dbać o jego bezpieczeństwo.

O FIBARO

Fibar Group S.A. to polska, innowacyjna firma, działająca w branży Internetu Rzeczy (Internet of Things), dostarczająca rozwiązań z zakresu automatyki budynkowej.  Produkowany przez firmę System FIBARO, w przeciągu zaledwie kilku lat, zadomowił się na sześciu kontynentach, w przeszło stu krajach, stając się jednym z najbardziej zaawansowanych, bezprzewodowych systemów inteligentnego domu na świecie. FIBARO jest systemem w całości stworzonym, rozwijanym i produkowanym w Polsce – zarówno siedziba, jak i fabryka FIBARO znajdują się w Poznaniu. Firma zatrudnia niemal 350 pracowników. Misją FIBARO jest wzbogacanie życia ludzi na całym świecie poprzez tworzenie komfortowej, przyjaznej i bezpiecznej przestrzeni domowej.

Więcej informacji o firmie i produktach znaleźć można na stronie www.fibaro.com

O FIBARO