kultura/sztuka/rozrywka ekonomia/biznes/finanse

Galeria Klif rozpoczyna współpracę z Muzeum Miasta Gdyni

08.02.2019 | Galeria Klif

W Galerii Klif można będzie zobaczyć unikatową wystawę archiwalnych zdjęć miasta i portu, która uświetni obchody 93. urodzin miasta. To początek współpracy Galerii z Muzeum Miasta – ważnej instytucji kultury w Gdyni, która udostępniła niezwykłe zdjęcia ze swoich zbiorów. Wszystkie ukazują Gdynię sprzed lat. Otwarcie wystawy „Na styku morza i lądu”  miało miejsce dziś (piątek, 8 lutego). Będzie można ją oglądać przez pięć tygodni, do 15 marca.

Klienci Galerii Klif to wymagająca grupa - wynika z badań przeprowadzonych przez Klif.

- Nasi goście mają potrzebę nie tylko kupowania produktów wyjątkowych i dobrej jakości, ważne jest dla nich również przebywanie w pięknym i inspirującym otoczeniu – mówi Mariola Rogóż, dyrektor Galerii Klif. – Dlatego postanowiliśmy rozpocząć współpracę z Muzeum Miasta Gdyni, instytucją, która może wnieść do Galerii nową wartość – estetyczną i historyczną. Chcemy w ten sposób także podkreślić nasz silny związek z tak nowoczesnym i fascynującym miejscem, jakim jest Gdynia.

Wystawa inauguruje współpracę pomiędzy Muzeum Miasta Gdyni a Galerią Klif. Klif jest obecny w życiu miasta już 23 lata, dorastał i wzrastał z Gdynią, zmieniał się wraz z nią. W tym czasie wyrosły nowe pokolenia gdynian, które odwiedzają galerię.

Obecność wydarzeń kulturalnych i edukacyjnych  uatrakcyjnia działalność galerii  i wpisuje ją w trend “centrów handlowych 4.0”. Trend ten pokazuje, że centra handlowe - podążając za oczekiwaniami klientów - stają się miejscem spotkań, spędzania wolnego czasu połączonego z edukacją. Aż 57% klientów Galerii Klif to gdynianie, którzy znani są z przywiązania do swojej historii i z przyjemnością pogłębiają swoją wiedzę.

- Wystawa „Na styku morza i lądu” prezentuje fenomen międzywojennej Gdyni oraz wyjątkową symbiozę dwóch żywiołów: wody i ziemi. Miasto powstawało równolegle z portem, śledzenie tego procesu na fotografiach jest fascynującym doświadczeniem  - mówi Michał Miegoń z działu promocji Muzeum Miasta Gdyni. - Galerię Klif odwiedza wielu gdynian ale też wielu gości spoza naszego miasta. Wierzymy, że poprzez prezentacje tych archiwalnych fotografii, historia Gdyni zostanie w przystępny sposób przybliżona odbiorcom i zachęci ich do poznawania bogatych dziejów miasta z morza i marzeń.

O wystawie

Wystawa „Na styku morza i lądu” przygotowana przez Muzeum Miasta Gdyni przedstawia archiwalne fotografie Gdyni ukazujące zmiany i przeobrażenia, jakie zaszły na obszarze miasta i portu w XX wieku, począwszy od samych początków budowy portu i miasta. Można na niej obejrzeć fotografie, ukazujące rozległe związki portu z miastem, stymulujące rozwój obu organizmów. Głównym tematem, którego dotyczą prezentowane zdjęcia są przemiany urbanistyczne Gdyni i rozwój portu.

Galeria Klif w Gdyni od 1996 roku jest źródłem inspiracji dla osób, które w modzie szukają czegoś więcej niż tylko ubrań. Wychodząc z założenia, że moda stanowi odzwierciedlenie naszego charakteru i stylu życia, Klif oferuje swoim Klientom ponad 140 sklepów, które swoimi propozycjami zaspokoją najbardziej wymagające gusta. W Galerii Klif dostępne są wyjątkowe marki, często jedyne w Trójmieście. Ekskluzywne butiki i marki znanych projektantów, m.in. Bizuu, BOHOBOCO, Charme, Calvin Klein Jeans, COS, Emanuel Berg, La Mania, Lidia Kalita Robert Kupisz Liu Jo, Marciano Guess, Max&Co., Patrizia Pepe, Petit Bateau, Pinko, Stefanel, Tommy Hilfiger czy Superdry wraz z popularnymi markami sieciowymi tworzą szeroką ofertę, która zaspokoi szerokie gusta Klientów.

Do ich dyspozycji jest Supermarket Piotr i Paweł, strefa food court, Kraina Treflików - miejsce z warsztatami i zajęciami dla dzieci, a także punkty usługowe, drogerie i perfumerie, m.in. Douglas, Rossmann, Sephora i SUPER-PHARM.

Galeria Klif nieustannie dostosowuje swoją ofertę do wymagań Klientów oraz wychodzi naprzeciw ich oczekiwaniom. Profesjonalne Pakiety Konsultacji w zakresie mody i urody oraz Karta Podarunkowa Klif to udogodnienia, dzięki którym Klienci gdyńskiego Klifu mogą skupić się na sobie i w pełni zrelaksować podczas wizyty w przyjaznym wnętrzu i spokojnej atmosferze.