kultura/sztuka/rozrywka

Finał ósmego sezonu PlayStation League już 16 grudnia!

14.12.2018 | PlayStation Polska

Warszawa, 14 grudnia 2018 r. - Sony Interactive Entertainment Polska ma przyjemność poinformować, że już w tę niedzielę, 16 grudnia, odbędzie się kolejny off-linowy finał ósmego sezonu PlayStation League. Gracze rywalizowali ze sobą w trzech tytułach: Fortnite, FIFA 19 oraz Rainbox Six Siege. Przebieg niedzielnych rozgrywek będzie transmitowany na żywo za pośrednictwem platformy Twitch i profilu facebookowego PlayStation Polska. Na wszystkich oglądających czekają konkursy i upominki. Udział w rozgrywkach PlayStation League mogą wziąć wszyscy gracze posiadający konsolę PS4 lub PS4 Pro, oryginalną grę oraz członkostwo w usłudze PlayStation Plus.

Wielki finał, jeszcze większe emocje

Zbliżający się off-linowy turniej finałowy sezonu PlayStation League to największa możliwa dawka esportowych emocji. W eliminacjach, obejmujących trzy wyżej wymienione tytuły, wzięło udział ponad 1440 graczy! Do wielkiego finału, który odbędzie w profesjonalnym studiu telewizyjnym stacji Polsat Games w Warszawie, awansowało czterech graczy FIFA 19 oraz dwie zwycięskie drużyny Rainbow Six Siege. Finały Fortnite odbędą się online przy udziale 62 najlepszych graczy wyłonionych w kwalifikacjach. Finaliści mają o co walczyć, ponieważ  ufundowano nagrody o wartości ponad 30 000 złotych.

Dla wszystkich, którzy będą zainteresowani przebiegiem finałów, PlayStation Polska przeprowadzi relację live na swoim kanale za pośrednictwem platformy Twitch (https://www.twitch.tv/playstationpl_extra), oraz na profilu facebookowym (https://www.facebook.com/PlayStationPolska/) Harmonogram transmitowanych rozgrywek prezentuje się następująco:

• 10:00 Fortnite – finałowa rozgrywka
  • 12:30 Rainbow Six Siege – spotkanie finałowe
  • 15:00 FIFA 19 – półfinały, finał oraz mecz o 3 miejsce

Każde spotkanie zostanie okraszone komentarzem popularnych esportowych komentatorów, m.in. Jarek „RDK” Radzio,  duet Michał "Avahir" Kudliński i Dominik "Nero" Dąbrowski czy Tomasz "Magvayer" Filipiuk i Bartosz „bejott” Jakubowski. Na wszystkich oglądających transmisję czekają atrakcyjne upominki od PlayStation.

Partnerem ósmego sezonu PlayStation League jest Logitech.

PlayStation League – pokaż co potrafisz

Aby wziąć udział w rozgrywkach PlayStation League gracz musi posiadać konsolę PS4 lub PS4 Pro, oryginalną grę oraz członkostwo w usłudze PlayStation Plus. Wszyscy, którzy spełniają warunki, mogą zdobyć tytuł mistrza sezonu oraz fantastyczne nagrody ufundowane przez organizatora i sponsorów. Szczegóły dotyczące rejestracji w ESL Play można znaleźć pod tym linkiem: https://playstationleague.pl

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com

Sony Interactive Entertainment – informacje

Uznawana za światowego lidera rozrywki interaktywnej i cyfrowej firma Sony Interactive Entertainment (SIE) jest odpowiedzialna za markę PlayStation® i związaną z nią rodziną produktów i usług. Innowacyjne rozwiązania PlayStation są dostępne na rynku od chwili premiery oryginalnego systemu PlayStation, która miała miejsce w Japonii w 1994 roku. Rodzina produktów i usług PlayStation obejmuje PlayStation®4, PlayStation®VR, PlayStation®Vita, PlayStation®3, PlayStation™Store, PlayStation®Plus, PlayStation™Video, PlayStation™Music, PlayStation™Now, PlayStation™Vue oraz cenione gry PlayStation oferowane przez firmę SIE Worldwide Studios. Firma SIE, której główna siedziba znajduje się w kalifornijskim San Mateo, jest należącą w całości do Sony Corporation filią tej firmy, prowadzącą działalność na całym świecie i mającą siedziby lokalne w Kalifornii, Londynie i Tokio.

Senior Account Executive, MSL Group

michal.wedrychowski@publicisgroupe.com