wydarzenia sport

Już w najbliższy piątek w Toruniu odbędą się halowe zawody lekkoatletyczne Rywalizować będą dzieci uczestniczące w programie Lekkoatletyka dla każdego

14.12.2018 | Nestlé Polska S.A.

14 grudnia w Hali sportowo-widowiskowej w Toruniu dzieci z 16 województw będą rywalizować w lekkoatletycznych zawodach sportowych. Impreza odbywa się w ramach programu Lekkoatletyka dla każdego (LDK), którego partnerem jest Nestlé Polska. Organizatorem wydarzenia jest Polski Związek Lekkiej Atletyki.

Halowe zawody lekkoatletyczne w Toruniu to wydarzenie, w trakcie którego dzieci z całej Polski zmierzą się w różnych dyscyplinach sportowych. Uczestnikami są osoby objęte programem Lekkoatletyka dla każdego (LDK). Rywalizować będą między sobą w zawodach indywidualnych, jak i sztafetowych, np. w biegu zespołowym, w skokach w dal czy skokach wzwyż.

Lekkoatletyka dla każdego to ogólnopolski program sportowy organizowany przez Polski Związek Lekkiej Atletyki pod patronatem Ministerstwo Sportu i Turystyki, którego partnerem jest Nestlé Polska. Celem LDK jest popularyzacja lekkoatletyki, promowanie atrakcyjnych form rywalizacji i zachęcenie rodziców do zainteresowania się prozdrowotną aktywnością fizyczną dzieci.

Nestlé odpowiedzialnie podchodzi do tematu promowania sportu i zasad prawidłowego odżywiania. Pod parasolem globalnej inicjatywy Nestlé for Healthier Kids firma organizuje akcje i programy skierowane do dzieci i ich rodziców. W ramach inicjatywy Nestlé zobowiązała się do 2030 r. pomóc 50 milionom dzieci w prowadzeniu zdrowszego stylu życia.

O Nestlé

Nestlé w Polsce jest wiodącą firmą w obszarze żywienia, zdrowia i dobrego samopoczucia z portfolio ponad 1500 produktów i prawie 70 marek, w tym m.in.: NESCAFĒ, WINIARY, GERBER, PRINCESSA, KIT KAT, LION, NESQUIK, NAŁĘCZOWIANKA oraz PURINA. Nestlé działa na polskim rynku od ponad 20 lat. Firma zatrudnia aktualnie 5000 pracowników w 8 lokalizacjach. W 2016 roku sprzedaż Nestlé w Polsce osiągnęła ponad 3 mld zł.

O Nestlé