media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

ING Bank Śląski dwunasty raz w RESPECT Index

13.12.2018 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING Bank Śląski spełnia najwyższe standardy odpowiedzialnego biznesu. Bank po raz dwunasty jest obecny w indeksie spółek odpowiedzialnych społecznie, niezmiennie od pierwszego notowania w 2009 roku.

RESPECT Index to pierwszy w Europie Środkowo-Wschodniej indeks spółek odpowiedzialnych społecznie. Obejmuje swoim portfelem polskie i zagraniczne spółki z Głównego Rynku GPW, które prowadzą działalność w sposób zrównoważony i uwzględniają czynniki pozafinansowe w komunikacji z inwestorami.

Cieszymy się, że po raz dwunasty znaleźliśmy się w RESPECT Index. Nasza obecność w indeksie to powód do dumy i duże wyróżnienie. Tym bardziej, że jesteśmy jedyną spółką z branży finansowej obecną w RESPECT Index od samego początku jego istnienia. Konsekwencja, transparentne i odpowiedzialne podejście do prowadzenia biznesu, troska o środowisko oraz etyczne relacje z interesariuszami to nasz sposób na stałą obecność w tym prestiżowym gronie – powiedziała Joanna Dymna-Oszek, Dyrektor Biura Zarządu ING Banku Śląskiego.

Nowy skład indeksu spółek odpowiedzialnych społecznie będzie obowiązywał od 27 grudnia 2018 r. W wyniku przeprowadzonej weryfikacji w skład indeksu po XII edycji wejdzie 31 spółek – to najwyższa liczba spółek w historii. Od pierwszej publikacji w 2009 r. RESPECT Index zwiększył wartość o 70 proc.

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184