media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

ING doceniony za informację zwrotną

04.12.2018 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

ING Bank Śląski odebrał nagrodę w konkursie Siła Przyciągania. Bank wyróżniono w kategorii Retencja – Najlepsza inicjatywa budująca zaangażowanie i lojalność pracowników za zgłoszenie Otwarte Karty – gra edukacyjna. Jak zbudować zaufanie z wykorzystaniem informacji zwrotnej.

- W internecie, książkach można znaleźć wiele ćwiczeń, które pomagają w budowaniu zespołów i które kładą nacisk na komunikację. My postanowiliśmy wszystkie znane nam ćwiczenia zebrać w jednym miejscu, i razem z nowymi, autorskimi ćwiczeniami naszych pracowników stworzyć edukacyjną grę karcianą, która jednocześnie uczy i bawi. Zaletą tego rozwiązania jest prostota - talia składa się z 24 kart z ćwiczeniami, które pomagają rozwijać zespół poprzez budowanie zaufania oraz poprzez zadania skupione na przyjmowaniu i udzielaniu informacji zwrotnej. Rozwój kompetencji w obszarze komunikacji jest bardzo ważny w naszej organizacji ponieważ w interdyscyplinarnych zespołach na znaczeniu zyskuje umiejętność szybkiego nawiązywania bezpośredniego kontaktu oraz budowanie zaufania – powiedziała Maja Chabińska – Rossakowska, Dyrektor Banku – HR.

Konkurs „Siła przyciągania” ma na celu wyróżnienie najciekawszych i najskuteczniejszych przedsięwzięć, które pozwalają na przyciągnięcie i zatrzymanie w firmie najbardziej utalentowanych pracowników. Doceniane są firmy, które widzą potencjał w budowaniu swojego wizerunku jako atrakcyjnego pracodawcy, przykładają dużą wagę do właściwego wdrożenia nowo zatrudnionych osób oraz dbają o ich zaangażowanie i rozwój.

W zeszłorocznej edycji ING Bank Śląski zdobył nagrodę główną w kategorii „Innowacja w rekrutacji – candidate interaction” za wykorzystanie innowacyjnego i niestandardowego narzędzia rekrutacji – Escape Room. Dwa lata temu bank doceniono w kategorii "Najlepsza inicjatywa budująca zaangażowanie i lojalność pracowników" za „Kudos” – platformę, dzięki której pracownicy mogą wyrażać podziękowania i uznanie swoim współpracownikom.

Więcej informacji o konkursie i laureatach można znaleźć na stronie: http://www.pb.pl/silaprzyciagania/

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117