handel ekonomia/biznes/finanse

In-store Intelligence – nowa analityka od GfK i Trax

29.11.2018 | GfK Polonia

Warszawa, 29 listopada 2018 r. – GfK, światowy lider w branżowych analizach rynku technologii, elektroniki oraz dóbr trwałego użytku, oraz firma Trax, wiodący dostawca rozwiązań z dziedziny komputerowego rozpoznawania obrazów, połączyły zasoby, aby zaoferować markom z ww. branż nowe rozwiązania cyfrowe dostarczające insighty poprawiające sprzedaż w sklepach stacjonarnych.

Wspólna usługa obu firm jest oferowana pod nazwą In-store Intelligence. Dostarcza informacje dotyczące wpływu aktywności marek w sklepach na sprzedaż, pozycjonowania produktów na półce, strategii cenowych, przestrzegania założeń kampanii marketingowych, a także monitorowania innych elementów eskpozycji na półce użytecznych w planowaniu budżetu marketingowego w punktach sprzedaży.

Dzięki ofercie In-store Intelligence efektywność marek w sklepach stacjonarnych będzie w pełni monitorowana, analizowana i interpretowana. Rozwiązanie to agreguje dane z punktów sprzedaży i katalogów, których źródłem jest GfK oraz autorską technologię rozpoznawania obrazów, platformę business inteligence i wizualizacji od Trax.

GfK i Trax rozwijają ofertę przydatną z perspektywy managerów sprzedaży i marketingu handlowego, poszukujących dla wymagających współczesnych nabywców odpowiednio skomponowanej oferty w sklepie, poziomu cen, promocji oraz ogólnie dobrego doświadczenia zakupowego. Usługa In-store Intelligence będzie dostępna na głównych rynkach europejskich, w tym również w Polsce.

GfK

GfK stosuje naukowe podejście w analizie danych. Dzięki innowacyjnym rozwiązaniom badawczym dostarczamy informacje o konsumentach, rynkach, markach i mediach. Zarówno tych dzisiejszych, jak i przyszłych. Dla naszych klientów jesteśmy sprawdzonym partnerem badawczym i analitycznym. „Growth from Knowledge”.

GfK