wydarzenia praca nauka/edukacja/szkolenia

VI Dzień Strefy na Politechnice Gdańskiej

20.11.2018 | Politechnika Gdańska

Czołowe firmy działające w Pomorskiej Specjalnej Strefie Ekonomicznej przedstawią oferty pracy, staży i praktyk skierowane bezpośrednio do inżynierów podczas VI Dnia Strefy na Wydziale Mechanicznym PG w czwartek, 22 listopada.

W tegorocznej edycji udział wezmą przedstawiciele firm BELBAL, D&H Engineering Poland Sp. z o.o., E-Engineer Computer Simulations, Flex, Fundacja Edukacyjne Centrum Doskonalenia (KlasterInterizon), Gemalto Sp. z o. o., HYDROMEGA Sp. z o.o., International Paper Kwidzyn Sp. z o.o., JABIL, Mondi Świecie S.A., STEICO Sp. z o.o. oraz VETREX Sp. z o.o.

Studenci i absolwenci będą mogli poznać procesy rekrutacyjne oraz wymagania i oczekiwania pracodawców w stosunku do konkretnych stanowisk pracy, jak również zrozumieć specyfikę danej branży. Targi będą również okazją do skonsultowania dokumentów aplikacyjnych.

VI Dzień Strefy odbędzie się w holu głównym oraz przeszklonym łączniku na piątym piętrze Wydziału Mechanicznego PG 22 listopada w godzinach 10:00–15:00. Na targi zapraszają Wydział Mechaniczny PG i Biuro Karier Politechniki Gdańskiej wraz z Pomorską Specjalną Strefą Ekonomiczną.

Politechnika Gdańska
Biuro Prasowe Politechniki Gdańskiej