wydarzenia budownictwo/nieruchomości

Rozwiązania dla przemysłu na najwyższym poziomie. KRAUSE na Targach Warsaw Industry Week

09.11.2018 | KRAUSE

Za nami kolejna edycja targów Warsaw Industry Week, poświęcona innowacyjnym rozwiązaniom przemysłowym. To impreza, która wpisuje się w mapę najważniejszych wydarzeń branżowych w Polsce – z roku na rok oferuje coraz większą powierzchnię wystawienniczą oraz notuje coraz większą liczbę odwiedzających i wystawców. Wśród nich nie mogło zabraknąć firmy KRAUSE, która kolejny raz zaprezentowała różnorodne rozwiązania usprawniające organizację pracy w zakładach produkcyjnych.

Podczas trzeciej, zakończonej 8 listopada edycji warszawskich targów, mogliśmy podziwiać innowacyjne rozwiązania przemysłowe, będące najnowszymi osiągnieciami wystawców, ale także ich flagowe produkty. Na trzy dni hale wystawiennicze zamieniły się w platformę biznesową, stwarzającą doskonałą okazję do wymiany cennych doświadczeń między branżowymi specjalistami. Ogromna przestrzeń pozwoliła także na organizację warsztatów, dyskusji panelowych oraz konferencji na najważniejsze tematy, takie jak Instrumenty Przemysłu 4.0 pod patronatem Ministerstwa Przedsiębiorczości i Technologii czy Modern Industry - Nowe Technologie w Przemyśle 2018.

Targi Warsaw Industry Week to impreza o dużym potencjale biznesowym, dlatego kolejny raz zdecydowaliśmy się wziąć w niej udział. Ilość odwiedzających, różnorodność wystawców oraz prowadzone w trakcie tych trzech dni rozmowy, tylko potwierdzają potrzebę organizacji branżowych spotkań na wysokim poziomie. Szczególnie cieszy nas zainteresowanie, jakie wzbudziły prezentowane przez nas produkty – mówi Tomasz Świerżewski, Kierownik Sprzedaży Obszaru Professional KRAUSE.

Obszerne stoisko KRAUSE pozwoliło na zaprezentowanie najciekawszych rozwiązań dla szeroko rozumianej branży przemysłowej. Odwiedzający mogli zapoznać się konstrukcją drabiny pionowej, która może być mocowana na stałe zarówno do budynku, ale także do maszyn i urządzeń wykorzystywanych w zakładach produkcyjnych. Dzięki temu, stanowi bezpieczny do nich dostęp i stwarza specjalistom komfortowe warunki pracy. Nie mogło zabraknąć elementów z szerokiej oferty, jaką firma od lat kieruje do branży transportowej, ze szczególnym uwzględnieniem przemysłu kolejowego.

- Największe zainteresowanie wzbudziły dwa rozwiązania – nasz flagowy produkt, jakim jest drabina do obsługi cystern oraz uniwersalna konstrukcja specjalna, która znajduje szerokie zastosowanie w różnorodnych gałęziach przemysłu. Pierwsze z nich, gwarantuje bezpieczną i komfortową obsługę tych wymagających pojazdów, zarówno w wersji kołowej, jak i szynowej. Drugie natomiast, to lekka aluminiowa konstrukcja o wysokości 1,2 metra, która doskonale sprawdza się jako wygodny dostęp do maszyn, urządzeń oraz obsługiwanych pojazdów różnego typu. Zaletą jest nie tylko niewielka waga, ale przede wszystkim mobilność, zapewniona przez rolki jezdne wyposażone w hamulec centralny, oraz szeroki wachlarz funkcjonalnych rozwiązań, takich jak półka na narzędzia lub samozamykająca się barierka. Model ten pokazuje również szerokie spectrum możliwości zastosowanych materiałów oraz powłok malarskich, z których może być wykonana zarówno platforma robocza, jak i schody – m.in. krata WEMA, aluminium ryflowane czy blacha perforowana – wyjaśnia Tomasz Świerżewski z KRAUSE. Ciekawostką jest to, że konstrukcja przyjechała na Warsaw Industry Week niemal prosto z największych targów branży kolejowej w Europie – Innotrans.

Trzy dni były pełne owocnych rozmów biznesowych i nawiązanych nowych kontaktów. Wystawcy oraz zwiedzający dostrzegli postęp w rozwoju imprezy oraz jej potencjał na budowę największego wydarzenia o takim charakterze w Polsce.