praca media/marketing/reklama energetyka

Pracownik warszawskiego operatora sieci dystrybucyjnej wśród odznaczonych za zasługi dla rozwoju energetyki

08.11.2018 | Stoen Operator
  • Podczas uroczystej gali „Polska Energia w 100-lecie Niepodległości” przyznane zostały odznaczenia Ministra Energii dla energetyków, którzy od wielu lat przyczyniają się do rozwoju tego sektora gospodarki
  • Wśród wyróżnionych znalazł się wieloletni pracownik innogy Stoen Operator – Piotr Bartman, który otrzymał z rąk Ministra Energii odznaczenie „Za zasługi dla rozwoju energetyki”

Gala „Polska Energia w 100-lecie Niepodległości” została zorganizowana pod patronatem Prezesa Rady Ministrów, Ministra Energii, Marszałków Sejmu oraz Senatu. Jej celem było wyróżnienie pracowników z sektora energetycznego, którzy swoją pracą i zaangażowaniem wpływają na rozwój branży. W uroczystości udział wzięli przedstawiciele najwyższych władz państwowych, liderzy przedsiębiorstw branżowych, pracownicy i kadra zarządzająca z sektora energetyki, górnictwa, przemysłu gazowniczego i naftowego oraz jednostek naukowych związanych z branżą. Jedną z osób uhonorowanych ministerialnym odznaczeniem „Za zasługi dla rozwoju energetyki” był Piotr Bartman, wieloletni pracownik innogy Stoen Operator.

- Piotr Bartman pracę w warszawskim zakładzie energetycznym rozpoczął w 1965 r. i do dziś związany jest z naszą firmą. W trakcie swojej długiej przygody ze stołeczną energetyką brał udział w naprawach, modernizacji i rozbudowie naszej sieci elektroenergetycznej. Aktualnie jest Specjalistą Warunków Przyłączeń w wydziale Warunki Przyłączeniowe – Klienci Indywidualni i Małe Przedsiębiorstwa, gdzie wykorzystuje swoje doświadczenie, stanowiąc inspirację i pomoc dla młodszych pokoleń energetyków innogy Stoen Operator. Cieszę się, że jego wieloletni wysiłek i wkład pracy w rozwój energetyki został doceniony. Serdecznie gratuluję Panu Piotrowi otrzymania odznaki honorowej „Za zasługi dla rozwoju energetyki” ‑ mówi Robert Stelmaszczyk, Prezes Zarządu innogy Stoen Operator Sp. z o.o.

Uroczystość wręczenia odznaczeń Ministra Energii zgromadziła ponad 500 gości, wśród których nie zabrakło przedstawicieli Kancelarii Prezydenta oraz Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.

Zespół komunikacji Grupy innogy w Polsce, Zespół komunikacji Grupy innogy w Polsce
Paweł Blados

biuro.prasowe@innogy.com

tel: +48 22 821 41 51

***
Spółka innogy Stoen Operator Sp. z o.o. zarządza siecią elektroenergetyczną stolicy. Realizuje zadania Operatora Systemu Dystrybucyjnego. Firma rozpoczęła działalność 1 lipca 2007 roku, w wyniku obowiązkowego rozdzielenia sprzedaży i dystrybucji energii, kontynuując realizowane wcześniej inwestycje w stołeczną sieć elektroenergetyczną.

Obecnie firma dostarcza energię do ponad miliona Klientów w Warszawie i okolicach. Dzięki wysokiej klasy specjalistom, znacznym nakładom inwestycyjnym, jak również nowoczesnym, przyjaznym dla środowiska technologiom, innogy Stoen Operator utrzymuje najwyższe standardy pracy sieci.

Spółka nieustannie dba o to, by zapewnić mieszkańcom Warszawy energię. Służby techniczne stale monitorują stan sieci elektroenergetycznej, wykonują niezbędne prace eksploatacyjne oraz czuwają całodobowo nad bezpieczeństwem energetycznym miasta.

Paweł Blados

biuro.prasowe@innogy.com