budownictwo/nieruchomości media/marketing/reklama

Classen prezentuje rewolucyjny system listwowy NOOX

25.10.2018 | Classen|RuckZuck

Listwy przypodłogowe to elegancki sposób na wykończenie podłogi. Ich mocowanie wymaga jednak czasu i precyzji, a dostępny w sklepach wybór dekorów bywa dość ograniczony. Na polskim rynku zadebiutował właśnie innowacyjny system listwowy NOOX od Classen, który zmienia dotychczasowe postrzeganie montażu i estetyki listew. Ich łączenie jest szybkie i proste, a efekt końcowy zachwyca stylowym wyglądem.

– Dla osób urządzających lub remontujących mieszkanie istotne jest, żeby prace przebiegały sprawnie, a wnętrza zostały starannie wykończone. Mając to na uwadze tworzymy produkty, które są przede wszystkim praktyczne - zarówno podczas montażu, jak i późniejszego użytkowania. Nowość w naszej ofercie - listwy NOOX są przycięte pod kątem 45 stopni, dzięki czemu można je wygodnie i dowolnie łączyć. Ich innowacyjność sprawia, że wykonujemy o połowę mniej cięć niż w przypadku tradycyjnych listew. Sam proces instalacji jest o jedną trzecią krótszy niż standardowo – mówi Marcin Gąszcz, Project Manager ds. listew, Classen.

Listwa NOOX złożona jest z dwóch części: bazy, czyli oprawki oraz wyjmowanej, dwustronnej wkładki. Środkowy element z jednej strony posiada wzór dekoracyjny, a z drugiej ma biały kolor (wyjątkiem jest wkładka wykończona obustronnie w czerni). Ten atrybut umożliwia zmianę aranżacji w dowolnym momencie – w przypadku pojawienia się trudnych do usunięcia zabrudzeń, uszkodzeń lub po prostu chęci metamorfozy. Listwy są zakończone symetrycznie (przycięte pod kątem 45 stopni), dzięki czemu świetnie wyglądają zarówno w centralnej części pomieszczenia, jak i w kątach. Obracając je i właściwie dopasowując, estetycznie wykończymy kąty wewnętrze i zewnętrzne, zachowując spójność.

Precyzyjne wyprofilowanie sprawia, że liczba cięć zostaje ograniczona, a łączenia między listwami są niewidoczne. Oszczędność czasu wynika także z braku konieczności stosowania klipsów, narożników oraz łączników – wystarczą tylko kołki montażowe i klej.

Innowacyjność listew NOOX przejawia się na poziomie technicznym i użytkowym, ale dotyczy również estetyki. W bogatej palecie kolorystycznej znajdują się produkty w wielu odcieniach, m.in. niebieskim, miętowym, różowym, burgundowym, szarym, czarnym i białym. Wśród asortymentu proponowanego przez firmę Classen dostępne są także cokoły dopasowane do wszystkich modeli z kolekcji Visiogrande, Loft, Galaxy 4V oraz Master 4V. Listwy występują zatem w dekorach kamiennych, marokańskich oraz drewnianych. Co więcej, dzięki zastosowaniu nadruków cyfrowych, klienci mogą wybierać wśród wielu niestandardowych wzorów graficznych.

– Metoda nadruku cyfrowego pozwala nam nie tylko na produkcję listew w pełnym kolorze, ale także na stworzenie różnorodnych wzorów. Podczas targów branżowych skonsultowaliśmy się z naszymi klientami i wybraliśmy kilka motywów, które świetnie sprawdzą się w pokojach najmłodszych. Są to kredki, pszczółki, deseń marynarski, a także wzór Hela. Ten ostatni zawdzięcza swoją nazwę 7-letniej dziewczynce, które wykonała rysunek zdobiący dziś jeden z modeli proponowanych przez nas listew. Dzięki tak szerokiej palecie wzorów i barw, listwy NOOX stają się nie tylko niezbędnym elementem wykończenia podłogi, ale także wyjątkowym akcentem aranżacyjnym – dodaje Marcin Gąszcz.

Listwy dostępne są w dwóch wysokościach: 70 i 90 mm. Można je nabyć w sieciach sprzedaży Leroy Merlin, OBI oraz w salonach RuckZuck.

Classen od ponad pięciu dekad działa w branży wyposażenia wnętrz, posiadając jedną z największych fabryk podłóg na świecie. Na polskim rynku firma reprezentowana jest przez spółki CLASSEN-POL SA oraz Classen Floors Systems. Firma posiada własny zakład produkcyjny w Rybniku-Zwonowicach, który odpowiada za obsługę środkowo-wschodniego rynku europejskiego. Szeroka gama produktów obejmuje oprócz paneli podłogowych również drzwi, meble kuchenne oraz materiały wykończeniowe. Od 2014 roku Classen jest członkiem Klastra Technologii Drewna „Lignum”. Spółka należy także do Związku Polskie Okna i Drzwi.

Więcej informacji o firmie Classen można uzyskać pod adresem www.classen.pl

Więcej informacji o firmie Classen można uzyskać pod adresem www.classen.pl