wydarzenia internet nauka/edukacja/szkolenia

Rok akademicki 2018/2019 rokiem zmian. Czat z rektorem Politechniki Gdańskiej

22.10.2018 | Politechnika Gdańska

Po raz piąty prof. Jacek Namieśnik, rektor Politechniki Gdańskiej, weźmie udział w czacie na profilu uczelni na Facebooku. Rektor będzie odpowiadał na pytania studentów, pracowników i absolwentów we wtorek, 23 października w godz. 7:30-8:30.

W związku z tym, że w roku akademickim 2018/2019 Politechnikę Gdańską czeka wiele wyzwań związanych z Ustawą Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (Ustawa 2.0), tym razem szczególnie zachęcamy wszystkich studentów, pracowników i absolwentów do zadawania pytań związanych z tym tematem. W celu zachowania jak największej przejrzystości procesu zmian na uczelni, udostępniona została witryna internetowa poświęcona Ustawie 2.0, w której uruchomione zostało forum dyskusyjne, gdzie można zamieszczać swoje opinie na temat wdrażania ustawy.

Podczas czatu na Facebooku rektor z przyjemnością odpowie także na wszelkie pytania dotyczące trzeciej edycji budżetu obywatelskiego Politechniki Gdańskiej oraz innych kwestii związanych z uczelnią.

Pytania będzie można zadawać pod postem, który pojawi się 23 października, o godz. 7:30 na profilu „Politechnika Gdańska” w serwisie Facebook. Czat potrwa godzinę. Uczestnicy czatu proszeni będą o zachowanie kultury dyskusji, ponieważ wypowiedzi zawierające wulgaryzmy będą usuwane. Na powtarzające się pytania opublikowana będzie jedna, wspólna odpowiedź.

Politechnika Gdańska
Biuro Prasowe Politechniki Gdańskiej