wydarzenia sport energetyka

Energetyczne spotkanie z najlepszymi polskimi lekkoatletami

18.10.2018 | Grupa ENERGA

Grupa Energa we współpracy z Olivia Business Centre zorganizowała otwarte spotkanie dla wszystkich chętnych z lekkoatletycznymi medalistami Mistrzostw Europy w Berlinie. Sportowcy opowiadali o swoich sukcesach i motywacji do treningów.

Mistrzostwa Europy w Lekkoatletyce w Berlinie okazały się dla Polaków ogromnym sukcesem. Energa wspiera obecnie troje lekkoatletów w ramach indywidulanych umów sponsorskich. Należą do nich Joanna Fiodorow, Paulina Guba oraz Michał Haratyk, którzy dostarczyli Polakom wielu pozytywnych emocji, stając na podium z dwoma złotymi i jednym brązowym medalem. Guba i Haratyk – z wynikami odpowiednio 19,33 oraz 21,72 m w pchnięciu kulą, uzyskali pierwsze miejsca, natomiast Fiodorow wywalczyła w swojej konkurencji trzecie miejsce, rzucając młotem na odległość 74 m.

18 października odbyło się spotkanie ze sportowcami, które poprowadził dziennikarz Radia Gdańsk – Włodzimierz Machnikowski.

- Grupa Energa wspiera mnie w przygotowaniach do kolejnego sezonu. Najważniejszy jest dla mnie spokój i komfort psychiczny, a Energa przekazuje mi nieocenioną pomoc. Mam nadzieję, że nasza współpraca potrwa nie tylko do igrzysk olimpijskich, ale i dłużej – mówi Joanna Fiodorow, brązowa medalistka Mistrzostw Europy w Berlinie w rzucie młotem.

- Mając takiego sponsora możemy skupić się na treningach. Liczę na to, że w przyszłości nadal będzie mnie zasilała pozytywna energia Grupy Energa – mówi Michał Haratyk, złoty medalista Mistrzostw Europy w Berlinie w pchnięciu kulą.

- Od 9 lat mieszkam w Sopocie i cieszę się, że mogę współpracować z lokalnym sponsorem. W Grupie Energa spotykam otwartych ludzi, którzy stale doceniają naszą pracę i kibicują w dalszych sukcesach – dodaje Paulina Guba, zdobywczyni złotego medalu na Mistrzostwach Europy w Berlinie w pchnięciu kulą.

Joanna Fiodorow, Michał Haratyk i Paulina Guba.JPG1Dzięki retransmisji wyników z Berlina w trakcie wydarzenia, goście mogli powrócić do sukcesów sportowców. Mistrzowie odpowiadali na pytania uczestników i zdradzili, w jaki sposób przygotowywali się do zawodów, jak długo trwa ich przygoda ze sportem oraz jak znajdują motywację do kolejnych treningów. Spotkanie zakończyły konkursy i zabawy sportowe, a także wspólne zdjęcia i autografy.

Podczas lekkoatletycznych zawodów w Berlinie, reprezentanci Polski zdobyli łącznie 12 medali – 7 złotych, 4 srebrne i 1 brązowy. To historyczny wynik Polaków na międzynarodowych zawodach lekkoatletycznych.

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl

Zawsze aktualne wieści nt. Grupy Energa znajdziecie na naszym Twitterze.

Grupa Energa jest jedną z czterech największych grup energetycznych w Polsce, z wiodącą pozycją na polskim rynku pod względem udziału energii elektrycznej pochodzącej ze źródeł odnawialnych w produkcji własnej. Podstawowa działalność Grupy obejmuje dystrybucję, wytwarzanie oraz obrót energią elektryczną. Dostarcza i sprzedaje prąd ponad 3 mln klientów, zarówno gospodarstwom domowym, jak i przedsiębiorcom.

Grupa Energa jest trzecim największym zintegrowanym operatorem systemu dystrybucyjnego (OSD) w Polsce pod względem wolumenu dostarczanej energii. Sieć dystrybucyjna składa się z linii energetycznych o łącznej długości 185 tys. km i obejmuje swoim zasięgiem obszar blisko 75 tys. km2, co stanowi ok. 24 proc. powierzchni kraju.

Dyrektor Biura Prasowego Grupy Energa, Energa SA

biuroprasowe@energa.pl

Zawsze aktualne wieści nt. Grupy Energa znajdziecie na naszym Twitterze.