kultura/sztuka/rozrywka media/marketing/reklama turystyka/wypoczynek

COLORS by Artystyczna Podróż - konkurs i jury z pasją!

18.10.2018 | ERGO Hestia SA

Do 31 października 2018 r. można zgłaszać zdjęcia do konkursu COLORS by Artystyczna Podróż pod mecenatem ERGO Hestii. W jury zasiądą utalentowane postaci polskiej fotografii - Marta Wojtal i Weronika Izdebska. Tematem przewodnim tegorocznej edycji są kolory.

Jesteśmy na półmetku konkursu COLORS by Artystyczna Podróż, aby wziąć w nim udział, wystarczy na Instagramie opublikować i oznaczyć zdjęcie hasztagami #artystycznapodroz i #apcolors2018. Zdjęcia muszą zostać wykonane przy pomocy telefonu komórkowego lub tabletu. W tym roku w jury zasiądą: Małgorzata Makulska - Wiceprezes Zarządu Grupy ERGO Hestia, Marta Śliwicka i Maria Rosa - założycielki profilu Artystyczna Podróż na Instagramie, Izabela Szołoch - koordynatorka projektu ze strony ERGO Hestii, a także dwie młode, ambitne i utalentowane polskie fotografki - Marta Wojtal i Weronika Izdebska.

Weronika Izdebska, znana na Instagramie jako „ovors”, jest autorką okładek płyt, teledysków, kampanii modowych i edytoriali o spójnej estetyce przywodzącej na myśl klimat północy. Zajmuje się zarówno fotografią, jak i filmem. Obecnie studiuje sztukę operatorską na łódzkiej Filmówce.

- Siła koloru nie musi opierać się na jego intensywności. Czasami cisza niesie w sobie znacznie więcej treści i to jej będę szukać w pracach konkursowych - mówi Weronika Izdebska.

Druga młoda i przebojowa fotografka to Marta Wojtal pochodząca z Trójmiasta. Porzuciła księgowość i postawiła wszystko na jedną kartę -przeprowadziła się do Warszawy, aby rozwijać karierę fotograficzną. Jej starania zaowocowały sukcesem, obecnie na swoim koncie ma ogromną liczbę okładek i kampanii reklamowych. Fotografowała m.in. Mike’a Tysona, braci Kliczko, Roberta i Annę Lewandowskich, Danutę Stenkę, Edytę Herbuś, Tomasza Kota, Kingę Preis, Martynę Wojciechowską i wiele innych gwiazd.

Fotografki wesprą jury i zdecydują, czyje zdjęcia zwyciężą w konkursie. Trzydzieści najlepszych prac zostanie zaprezentowanych w wyjątkowej galerii sztuki w Domu Handlowym Mysia 3. Zamknięty wernisaż wystawy, w trakcie którego poznamy zwycięzców konkursu, odbędzie się 23 listopada. W dniach 24-25 listopada wystawa dostępna będzie dla wszystkich zainteresowanych. Kolejna odsłona odbędzie się w Gdańsku, w dniach 6-12 grudnia w Sztuce Wyboru. Laureat konkursu otrzyma nagrodę, artystyczną podróż do Cinque Terre we Włoszech, regionu słynącego z pięknej kolorowej architektury i zapierającej dech w piersiach przyrody.

Profil @artystycznapodroz na Instagramie gromadzi pasjonatów fotografii, zarówno amatorów, jak i profesjonalistów, dzięki czemu tworzy jedyną w swoim rodzaju społeczność miłośników sztuki. Mecenasem konkursu jest Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia, które wspiera nie tylko sztukę wysoką, ale również niezależnych twórców nowych mediów.

Zapraszamy do odwiedzenia strony projektu: http://artystycznapodroz.pl/

Rzecznik Prasowy, Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA

media@ergohestia.pl

Informacje o Grupie ERGO Hestia

Tworzą ją dwie spółki ubezpieczeniowe: STU ERGO Hestia SA i STU na Życie ERGO Hestia SA. Spółki Grupy oferują ubezpieczenia dla klientów indywidualnych w zakresie ochrony majątku i życia, a także dla przemysłu oraz małego i średniego biznesu. Ubezpieczenia majątkowe oferowane są pod 4 markami: ERGO Hestia, MTU, mtu24.pl oraz You Can Drive. Prezesem Spółek Grupy jest Piotr M. Śliwicki.

Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA powstało 27 lat temu i w warunkach wolnorynkowej gospodarki rozwinęło się do jednego z trzech największych towarzystw ubezpieczeń w Polsce. ERGO Hestia wielokrotnie wyznaczała kierunki rozwoju polskiego rynku ubezpieczeniowego i zdobywała uznanie klientów oraz partnerów biznesowych dzięki innowacyjności i wysokiej jakości likwidacji szkód.

Grupie zaufało 2,73 miliony klientów indywidualnych oraz firm reprezentujących mały i średni biznes, a także największe korporacje. Ubezpieczamy co drugą firmę z setki największych w Polsce. W 2017 roku pomogliśmy w ponad 700 tysiącach szkód. Głównym akcjonariuszem Spółek Grupy ERGO Hestia jest międzynarodowy koncern ubezpieczeniowy ERGO Versicherungsgruppe AG, należący do największego reasekuratora, Munich Re.

Rzecznik Prasowy, Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA

media@ergohestia.pl