handel budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Novo Nordisk kolejnym najemcą The Park Warsaw

16.10.2018 | Cushman & Wakefield

Nowoczesny kompleks biurowy The Park Warsaw zyskał nowego najemcę. Novo Nordisk, znana duńska firma z sektora medycznego, zajmie biuro o łącznej powierzchni 1830 mkw. Przy wyborze nowej lokalizacji z najemcą współpracowała międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield.

The Park Warsaw to warszawski kompleks 10 biurowców klasy A, oferujący 110 000 mkw. powierzchni najmu. Projekt może pochwalić się wysokim standardem oraz certyfikatem BREEAM z oceną Excellent. Inwestycja jest zlokalizowana w pobliżu lotniska i istotnych arterii komunikacyjnych Warszawy – ul. Hynka/Łopuszańskiej i Al. Krakowskiej.

– The Park Warsaw to jedna z najbardziej nowoczesnych inwestycji biurowych w Warszawie. Na terenie kampusu pracownicy mogą znaleźć kantynę, sklep, kawiarnię, bankomat, a niedługo otwiera się również fitness klub i przedszkole. Jest to doskonały przykład realizacji, w której oprócz zastosowania elementów zieleni i innych, najnowszych trendów w projektowaniu biur, zadbano także o komfort użytkownika. Jestem przekonany, że zarówno firma Novo Nordisk, jak i inni najemcy tego kompleksu, będą bardzo zadowoleni ze swojego wyboru powiedział Daniel Kłosowski, Starszy Negocjator w Dziale Powierzchni Biurowych, Cushman & Wakefield.

Novo Nordisk to globalna firma farmaceutyczna z 95-letnim doświadczeniem w rozwoju innowacji, a także lider w leczeniu cukrzycy. Spółka zajmuje również czołową pozycję w leczeniu hemofilii, terapii hormonem wzrostu i hormonalnej terapii zastępczej. Novo Nordisk z siedzibą w Danii, zatrudnia ponad 43 100 pracowników w 79 krajach, a jej produkty dostępne są na ponad 170 rynkach. Novo Nordisk jest firmą notowaną na giełdzie NASDAQ Copenhagen (Novo-B). Akcje ADR notowane są na Nowojorskiej Giełdzie Papierów Wartościowych (NVO).

O Cushman & Wakefield
Cushman & Wakefield (NYSE: CWK) jest wiodącą na świecie firmą doradczą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera najemców i właścicieli nieruchomości w realizacji ich planów biznesowych. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości oraz zatrudnia 48 tysięcy pracowników w ok. 400 biurach i 70 krajach na całym świecie. W 2017 roku jej przychody wyniosły 6,9 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą zarządzanie nieruchomościami, obiektami i projektami, pośrednictwo w wynajmie powierzchni, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, wyceny i inne. Więcej informacji na stronie www.cushmanwakefield.pl oraz na Twitterze: @CushWakeCE

O Cushman & Wakefield