nowe produkty/usługi internet ekonomia/biznes/finanse

Zyxel prezentuje Nebula App, mobilną aplikację do zarządzania siecią w firmie

09.10.2018 | ZYXEL

Rozwój technologiczny wymusza na małych i średnich przedsiębiorcach poszukiwanie rozwiązań prostych, wydajnych, a jednocześnie atrakcyjnych cenowo. Współczesny biznes wymaga mobilności i elastyczności, takie rozwiązania są dziś szczególnie cenione przez dynamicznie rozwijające się firmy z sektora MŚP.

Aby pomóc klientom biznesowym Zyxel Communications stworzył nową aplikację mobilną dedykowaną do współpracy z autorską platformą Nebula, która umożliwia błyskawiczną reakcję na rosnące wymagania teleinformatyczne wewnątrz firmy. W zasięgu ręki jest dzięki temu łatwa konfiguracja sieci za pośrednictwem przeglądarki lub bezpośrednio z chmury.

System Nebula od 2016 roku zapewnia łatwy dostęp do zarządzanych sieci z dowolnego miejsca i o każdej porze. Dzięki usprawnieniu procesu instalacji i zarządzania sieciami otrzymujemy więcej pozytywnych opinii o wygodzie korzystania z platformy od naszych klientów – mówi Norbert Ogłoziński, Country Sales Manager w Zyxel Communications.

Gromadzimy i wykorzystujemy obserwacje naszych klientów dotyczące funkcjonalności produktów Zyxel. Dzięki temu opieramy rozwiązania na rzeczywistych scenariuszach. – dodaje.

Najnowszą wersję platformy Nebula rozszerzono o funkcje oparte na rzeczywistych potrzebach i zapytaniach. Aplikacja mobilna jest odpowiedzią na potrzebę zdalnego zarządzania sieciami bezprzewodowymi z poziomu urządzenia mobilnego.

Kontrola nad siecią w twojej dłoni

Aplikacja Nebula od momentu powstania cieszyła się pozytywną opinią i uznaniem dzięki wygodzie użytkowania i obsłudze kodów QR. Użycie kodów pozwala szybko dodawać do sieci dużą liczbę urządzeń, jednocześnie skracając czas instalacji.

Aplikacja jest kompatybilna z systemami iOS oraz Android. Pozwala ona na sprawną konfigurację nowych urządzeń, dostęp do informacji o sieci w czasie rzeczywistym oraz zapewni narzędzia do rozwiązywania problemów. Dodatkowo panel zarządzania Nebula Control Center dostępny z poziomu przeglądarki został zaktualizowany i posiada 20 nowych funkcji, w tym:

• Mesh WiFi: wykorzystanie istniejących punktów dostępowych do zwiększenia zasięgu sieci;
  • Informacje o ruchu: kontrola transferu danych dla każdego urządzenia w sieci.
  • Topologia VPN: szybka wizualizacja konstrukcji prywatnej sieci wirtualnej VPN.

Obecnie w porfolio Zyxel znajduje się 25 urządzeń kompatybilnych z platformą Nebula. Firma planuje stopniowe rozszerzanie oferty o kolejne rozwiązania.

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Communications

Zyxel Communications już od prawie 30 lat łączy ludzi koncentrując się na wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań dla swoich klientów. Nasze możliwości adaptacji oraz innowacyjne technologie sieciowe czynią nas liderami komunikacji dla firm telekomunikacyjnych, dostawców usług, klientów biznesowych i użytkowników domowych.

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

Obecnie, Zyxel Communications tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspierając ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

ZYXEL – twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

Zyxel Communications

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

ZYXEL – twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku!