wydarzenia nowe produkty/usługi technologie

Samsung zaprezentuje stylowe i innowacyjne urządzenia podczas targów Warsaw Home Ptak EXPO

Warsaw Home to coroczne, Międzynarodowe Targi Wyposażenia Wnętrz. W ciągu tego trwającego cztery dni wydarzenia swoje rozwiązania prezentują producenci i dystrybutorzy z branży dekoracyjnej, meblowej i wykończeniowej. W tym roku nie zabrakło także innowacyjnych urządzeń marki Samsung, które łączą wyjątkowy design z technologią zmieniającą nasze codzienne życie.

Marka Samsung na swoim stoisku zaprezentuje flagowe urządzenia, które idealnie wpasowują się w aranżacje każdego nowoczesnego domu. Goście targów będą mieli okazje poznać multimedialną lodówkę Family HubTM, którą cechuje minimalistyczny design. Wnętrze urządzenia jest eleganckie, dzięki umieszczonemu tam srebrnemu panelowi i wysokiej jakości półkom z hartowanego szkła z metalowym wykończeniem. Przykuwający wzrok ekran dotykowy wbudowany w jej drzwi, czyni urządzenie centrum inteligentnego domu – pozwala tworzyć notatki, udostępniać kalendarz rodzinny, czy tworzyć listy zakupów. Dzięki wbudowanym w jej wnętrzu kamerom oraz możliwości łączenia ze smartfonem poprzez aplikację SmartThings, pozwala zdalnie podglądać zawartość lodówki, by ułatwić codzienne zakupy.

Goście będą mogli również na własne oczy zobaczyć, jak w pralce QuickDriveTM działa unikatowy bęben Q-drum, który dzięki dodatkowej tylnej płycie wprawia ubrania w ruch nie tylko z góry na dół lecz także do przodu i do tyłu, co skraca cykl prania nawet o połowę. Wysokiej jakości wykonanie, wyświetlacz LED i podświetlany bęben dodadzą każdej łazience wyjątkowego stylu.

W nowoczesnej kuchni doskonale sprawdzi się zaś piekarnik  Dual Cook FlexTM, który pozwala piec dwie potrawy jednocześnie, w odmiennych trybach, czasach i temperaturach. Wyposażony w dzielone drzwi pozwala na swobodne doglądanie dań bez ryzyka utraty ciepła.

W domu nie może zabraknąć telewizora, dlatego w swojej strefie Samsung pokaże tegoroczne modele z serii QLED TV. Są to produkty, które idealnie wpisują się we współczesne trendy w designie, a motywem przewodnim jest minimalizm. Samsung wyeliminował  wszystkie zbędne elementy i zaproponował tryb Ambient, dzięki któremu wyłączony telewizor może idealnie skomponować się z wnętrzem. Czarny ekran można zastąpić np. wzorem tapety[1] czy kolorem ściany, na której zainstalowany jest największy w domu ekran. Można też wykorzystać specjalnie przygotowane wizualizacje, wyświetlić aktualną prognozę pogody, najnowsze informacje czy własne zdjęcia. W trybie Ambient telewizor - niczym kameleon – może wtopić się w domową przestrzeń i stać się jego ozdobą.

Na odwiedzających stoisko Samsung, oprócz możliwości poznania wyjątkowych technologii, czekają także inne atrakcje. Doświadczony i utytułowany szef kuchni Sebastian Olma, znany również jako zwycięzca programu Top Chef, specjalnie dla gości targów zaprezentuje swoje kulinarne umiejętności. Na ich oczach przyrządzi polędwiczkę wieprzową pieczoną w panierce orzechowej z miodem i korzennymi przyprawami, a także słodki deser - eklerki z sosem waniliowym, polane mleczną czekoladą. Odwiedzający strefę Samsung nie obejdą się jedynie smakiem – na gości czekać będzie bowiem wyjątkowa degustacja. Dwudziestominutowe pokazy odbędą się 06-07.10.2018 w godzinach 11:00; 13:00; 15:00.

Więcej informacji na temat targów dostępne na stronie: https://warsawhome.eu/

[1] Działanie funkcji tworzenia obrazu ściany w Trybie Ambient może się różnić w zależności od otoczenia, w jakim zainstalowany jest telewizor, w tym między innymi od designu ściany, wzorów na ścianie i jej koloru.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie

Samsung inspiruje świat i kształtuje przyszłość poprzez wyjątkowe idee oraz innowacyjne technologie. Firma Samsung aktywnie kreuje i definiuje nowe standardy w świecie telewizorów, smartfonów, urządzeń ubieralnych, tabletów, rozwiązań cyfrowych, systemów sieciowych, pamięci, technologii LSI, półprzewodników oraz rozwiązań LED.
Więcej informacji można znaleźć na stronach: http://samsungmedia.pl oraz http://news.samsung.com.

Olaf Krynicki
Rzecznik Prasowy, Samsung Electronics Polska Sp. z o.o.

o.krynicki@samsung.com

O firmie