nowe produkty/usługi internet ekonomia/biznes/finanse

Klawiatura Moje ING - nowy sposób na realizację płatności mobilnych

03.07.2018 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Ostatnia aktualizacja aplikacji Moje ING mobile wprowadza zupełnie nową funkcję – Klawiaturę Moje ING. Pozwala ona w szybki, wygodny i bezpieczny sposób realizować przelewy w komunikatorach (np. wiadomościach) z poziomu klawiatury telefonu, a wkrótce także płacić za zakupy w internecie.  To pierwsze takie rozwiązanie w Polsce i jedna z kilku nowości, które w najbliższym czasie wzbogacą aplikację mobilną ING.

Klawiatura Moje ING to nowy na polskim rynku sposób na przelewy w komunikatorach i płacenie za zakupy w internecie. Pozwala przekazać pieniądze wprost na numer telefonu rozmówcy w trakcie rozmowy na komunikatorze lub smsie, bez konieczności przechodzenia do aplikacji banku. Pieniądze natychmiast znajdą się na koncie rozmówcy.

Z Klawiatury Moje ING na co dzień można korzystać jak z każdej innej klawiatury ekranowej – to co wyróżnia ją to będący zawsze pod ręką przycisk z logiem ING. Po jego naciśnięciu użytkownik może wybrać jedną z dwóch opcji - „Przelew na telefon” - albo „Kod BLIK” (funkcja dostępna już wkrótce). Cały proces wykonywania transakcji odbywa się z poziomu klawiatury i wymaga jedynie zatwierdzenia kodem PIN (w przypadku płatności BLIK w aplikacji).

Klawiatura Moje ING jest elementem Moje ING mobile, dlatego transakcje wykonywane za jej pomocą są tak samo bezpieczne jak te wykonywane w aplikacji. Bank nie zbiera ani nie przekazuje nikomu danych lub treści wpisywanych przez użytkowników za pomocą klawiatury. Szczegółowe informacje, jak zainstalować Klawiaturę Moje ING są dostępne na stronie www.ingbank.pl/indywidualni/bankowosc-internetowa/aplikacja-mobilna/klawiatura-ing.

Klawiatura to tylko jedna z nowości, z których w najbliższym czasie będą mogli korzystać użytkownicy Moje ING mobile. Bank planuje jeszcze w tym roku wprowadzić w aplikacji m.in. możliwość zakupu biletów komunikacji miejskiej, kodów do gier oraz doładowań liczników na prąd. Z aplikacji mobilnej banku korzysta już blisko milion aktywnych użytkowników.

Piotr Utrata
Rzecznik Prasowy, ING Bank Śląski S.A.

Piotr.Utrata@ing.pl

tel: +48 22 820-4022

Piotr Utrata
Rzecznik Prasowy, ING Bank Śląski S.A.

Piotr.Utrata@ing.pl

tel: +48 22 820-4022