wydarzenia nauka/edukacja/szkolenia

ING zaprasza na kolejną edycję TEDx

02.07.2018 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Już 7 lipca odbędzie się kolejny TEDxKatowiceSalon. Wydarzenie pt: „Zacznij od siebie”. odbędzie się w siedzibie partnera spotkań - ING Banku Śląskiego, na ulicy Sokolskiej 34 w Katowicach. Wydarzenie będzie te dostępne na fanpage’u TEDx.

Na drugim tegorocznym TEDx w Katowicach wystąpią prelegenci, którzy opowiedzą o miejscu, w którym zaczyna się każdy wielki pomysł na styku własnego wnętrza z otaczającymi ich ludźmi.  Przedstawią sposoby, w jaki rozpoznają makro-  i mikro-trendy oraz jak wykorzystali je do budowy własnego sukcesu. Opowiedzą o tym, jak wykorzystać przeszłość, aby tworzyć lepszą przyszłość dla siebie i społeczności wokół. Będą to:

1. Katarzyna Kędzierska - Blogerka, prawnik, minimalistka. Prowadzi SIMPLICITE – największy polski blog o minimalizmie.
  2. Maciej Środa - Lekarz, patolog. Optymalizuje procesy we własnej placówce stosując LEAN w medycynie.
  3. Aleksandra Niewczas i Małgorzata Gęca - Współzałożycielka Polskiego Stowarzyszenia Zero Waste. Praktyk i ekspert ds. upraszczania stylu życia. Autorka bloga Vademecum Zero Waste
  4. Andrzej Kania - Strateg, designer oraz trener, korzystając z doświadczenia, pomaga ludziom oraz organizacjom w osiąganiu ich prawdziwego potencjału, stosując strategie holistyczne.
  5. Bartek Sibiga - Informatyk, były narciarz i mistrz Polski we freeskiingu, założyciel startupu DDOB (Daily Dose Of Beaty) - pierwszej w Polsce i jednej z pierwszych na świecie społeczności zrzeszającej influencerów, you tuberów oraz muserów.
  6. Joanna Rzepka - Dziedzic - Artystka, autorka instalacji, fotografii i słuchowisk, kuratorka, edukatorka, aktywistka lokalna.

Temat spotkania Zacznij od siebie – It all starts with you nawiązuje do słów i tytułu książki Trenta Sheltona - skrzydłowego wielu drużyn futbolu amerykańskiego. Przez wiele lat po zakończeniu kariery sportowej, starał się motywować innych do działania, także przy wykorzystaniu internetu.

Formuła wydarzenia obejmuje max.18-minutowe wystąpienie prelegentów na żywo. Uczestnicy spotkania będą mogli porozmawiać i wymienić się doświadczeniami z prelegentami w kuluarach.

Osoby, które nie będę mogły uczestniczyć w wydarzeniu, mogą je śledzić na FanPage’u TEDx.

ING Bank Śląski jest partnerem spotkań TEDxKatowiceSalon, które odbywają się w siedzibie banku na ulicy Sokolskiej 34 w Katowicach. Terminy kolejnych wydarzeń to:

• 8 września 2018 r. - TEDxSalon - Mity eko / don't panic it's organic;
  • 24 listopad 2018 r. - Główne wydarzenie - Gra w kulkę (Marble game).

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117

Ewa Szerszeń
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

ewa.szerszen@ing.pl

tel: +48 22 820-4117