nowe produkty/usługi internet technologie

Zyxel przedstawia Multy Pro – zarządzalne rozwiązanie do usług bezprzewodowych

20.06.2018 | ZYXEL

Zyxel Communications prezentuje Multy Pro, dedykowane dla operatorów, zarządzalne i inteligentne rozwiązanie bezprzewodowe pracujące w technologii Mesh, które umożliwia tworzenie instalacji spełniających oczekiwania nawet najbardziej wymagającego użytkownika.

Rozwiązanie Multy Pro obejmuje wybrane bramy szerokopasmowe oraz wzmacniacze bezprzewodowe marki Zyxel, zapewniając operatorom możliwość wyboru i elastyczność wdrożenia idealnego rozwiązania w całym domu, nawet w warunkach niestandardowych.

Zasięg w całym domu zapewniający obsługę wymagających aplikacji

Rozwiązanie Multy Pro wraz z MeshIQ oferuje inteligentną kontrolę sieci Wi-Fi oraz technologię optymalizacji, która pozwala zbudować dwuzakresową sieć bezprzewodową o wysokiej wydajności.

Aby zagwarantować użytkownikom maksymalną wydajność, Multy Pro tworzy wspólną sieć Wi-Fi i automatycznie przełącza klientów bezprzewodowych pomiędzy dwoma częstotliwościami (Band Steering) oraz różnymi punktami dostępowymi (Client lub AP Steering). To zaawansowane rozwiązanie umożliwia użytkownikom korzystanie z usług wymagających dużej przepustowości, wrażliwych na problemy z dostępem do sieci i opóźnienia transmisji. Pozwala odtwarzać strumienie multimedialne w wysokiej rozdzielczości i grać w wymagające szybkiego połączenia gry sieciowe. Zapewnia wysoką stabilność połączenia nawet podczas przemieszczania się pomiędzy pokojami na obszarze całego domu.

Zdalne zarządzanie redukuje koszty i usprawnia obsługę klienta

Wszystkie urządzenia Multy Pro obsługują standardy zdalnego zarządzania TR-069 i TR-181, umożliwiając operatorom usług monitorowanie, czy prawidłowo działa sieć u podłączonych użytkowników. Protokół TR-181 oferuje rozbudowane funkcje diagnostyczne sieci bezprzewodowej, które pozwalają na monitorowanie i szybką reakcje w przypadku problemów. Dzięki możliwości zdalnego dostępu, oferowanej przez urządzenia Multy Pro, operatorzy mogą zredukować swoje koszty operacyjne, zwiększając jednocześnie poziom satysfakcji klienta.

Operatorzy usług potrzebują rozwiązania, które zwiększy poziom satysfakcji klientów i pozwoli samodzielnie zarządzać usługami bezprzewodowymi, jednocześnie redukując koszty obsługiwyjaśnia Norbert Ogłoziński, Country Sales Manager w firmie Zyxel Communications. – Multy Pro to kompleksowe rozwiązanie, oferujące wszystko to, czego oczekują zarówno klienci, jak i operatorzy usług, by móc wdrożyć i obsługiwać projekt oraz cieszyć się długą i przyjemną relacją biznesową.

Wygodna i prosta w obsłudze aplikacja

Intuicyjna mobilna aplikacja Multy Pro pomaga użytkownikom w konfiguracji sieci bezprzewodowej dla gości, umożliwia zmianę hasła oraz obsługę ochrony rodzicielskiej. Dostępna dla urządzeń z systemem operacyjnym Android oraz iOS, jest narzędziem do zarządzania podstawowymi funkcjami i pozwala kontrolować sieć bezprzewodową w całym domu.

Aktualnie oferta obejmuje bezprzewodowe urządzenie dwuzakresowe AC/N VDSL2 IAD VMG8823 oraz dwuzakresowy wzmacniacz Multy Pro AC2100, oferując szybką łączność bezprzewodową typu „backhaul” z bramami sieciowymi. Zyxel planuje rozszerzyć portfolio Multy Pro o nowe urządzenia.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.zyxel.com/multypro

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

O Zyxel Communications

Zyxel Communications już od prawie 30 lat łączy ludzi, koncentrując się na wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań dla swoich klientów. Nasze możliwości adaptacji oraz innowacyjne technologie sieciowe czynią nas liderami komunikacji dla firm telekomunikacyjnych, dostawców usług, klientów biznesowych i użytkowników domowych.

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

Obecnie, Zyxel Communications tworząc sieci przyszłości, uwalnia potencjał i spełnia wymagania nowoczesnych miejsc pracy – wspierając ludzi w biurze, codziennym życiu i w czasie wolnym.

ZYXEL – Twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!

Neuron Agencja PR
Grażyna Stec

grazyna.stec@neuron.pl

O Zyxel Communications

• 1500+ współpracowników na całym świecie
  • 100 milionów urządzeń łączących na globalną skalę
  • Ponad 700,000 firm pracujących lepiej, dzięki produktom marki Zyxel
  • Obecność na 150 światowych rynkach

ZYXEL – Twój sieciowy sojusznik

Dołącz do nas na Facebooku i LinkedIn!