wydarzenia ekonomia/biznes/finanse

Młodzi Przedsiębiorczy 2018 w ING

14.06.2018 | ING BANK ŚLĄSKI S.A.

Finał tegorocznej edycji programu Młodzi Przedsiębiorczy już 15 czerwca br. W centrali ING Banku Śląskiego, 12 zespołów uczniowskich ze szkół podstawowych i gimnazjów z całej Polski zaprezentuje projekty, które wyróżniły się kreatywnością i innowacyjnością. Do zapoznania się z pomysłami młodzieży zachęcają influencerzy, których ING zaprosił do współpracy.

Na stronie społeczności ING Banku Śląskiego  TUTAJ>> można zobaczyć filmy, które przedstawiają biznesplany wyróżnionych w programie Młodzi Przedsiębiorczy zespołów.

Do zapoznania się z pomysłami młodzieży zachęcają eksperci, którzy w krótkich filmikach, odpowiadają na pytanie: Jaki był Twój pierwszy pomysł na biznes i jak teraz go oceniasz?

• Marcin Iwuć – znany ekspert finansowy i youtuber;
  • Michał Sadowski – influencer, zarządza wartą kilkadziesiąt milionów złotych firmą Brand24
  • Bartek Sibiga - informatyk, były narciarz i mistrz Polski we freeskiingu, założyciel startupu DDOB (Daily Dose Of Beaty) - pierwszej w Polsce i jednej z pierwszych na świecie społeczności zrzeszającej influencerów, you tuberów oraz muserów.

ING Bank Śląski oraz Fundacja ING Dzieciom są partnerem programu edukacji ekonomicznej i na rzecz przedsiębiorczości - Młodzi Przedsiębiorczy, realizowanego przez Centrum Edukacji Obywatelskiej. Projekt ma na celu budowanie postaw przedsiębiorczych i podnoszenie kompetencji finansowych młodzieży.

W ramach projektu uczniowie na dedykowanej platformie internetowej rozwiązują zadania z zakresu ekonomii i przedsiębiorczości, a następnie realizują własny projekt z pomocą nauczycieli i mentorów. Program uczy oszczędzania, dysponowania i zarządzania pieniędzmi. Przekłada się to na rozwijanie takich umiejętności jak kreatywność, innowacyjność, podejmowanie ryzyka, planowanie i skuteczna realizacja przedsięwzięć.

Program realizowany jest od 9 lat przez Centrum Edukacji Obywatelskiej. W tegorocznej edycji ING Bank Śląski podzielił się wiedzą oraz udzielił finansowania, a Fundacja ING Dzieciom dała pomysł na nową koncepcję programu i nowe formy edukacyjne.

W tym roku w programie udział wzięło 600 uczniów z 58 szkół, pracujących w 120 zespołach oraz 68 nauczycieli. Więcej o programie Młodzi Przedsiębiorczy na: https://przedsiebiorczy.ceo.org.pl/

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184

Joanna Majer - Skorupa
Zastępca Rzecznika Prasowego, ING Bank Śląski S.A.

joanna.majer-skorupa@ing.pl

tel: +48 32 357-8184