handel ekonomia/biznes/finanse

Galeria Gryf wzmacnia ofertę handlową

14.05.2018 | Carrefour Polska

Powoli dobiega końca remodeling szczecińskiej Galerii Gryf, a oferta handlowa obiektu jest konsekwentnie rozwijana. W kwietniu wzmocniła ją marka Pepco. Popularny market odzieżowo-przemysłowy zajął lokal o powierzchni ponad 570 mkw.

Do grona najemców szczecińskiej Galerii Gryf, której właścicielem i zarządcą jest Carrefour Polska, dołączył sklep Pepco, oferujący odzież dla całej rodziny i produkty dla domu w najniższych cenach. Dynamicznie rozwijająca się marka zajęła w obiekcie lokal o powierzchni 574 mkw.

Nowy najemca uzupełnia ofertę handlową obiektu, którą budują już takie marki modowe, jak Orsay, Camaieu, Takko Fashion, Szachownica, Gentleman czy Zuzi. Klienci mogą również skorzystać z bogatej oferty sklepów obuwniczych: powiększonego salonu CCC, Deichmann oraz Prestige, jak również drogerii Hebe, marketu RTV Euro AGD czy licznych punktów usługowych.

Poszerzenie  oferty handlowej Galerii Gryf to jeden z elementów szerszych zmian, jakim poddany został szczeciński obiekt. Powoli dobiegają końca także prace modernizacyjne, jakie rozpoczęte zostały w czerwcu 2017 roku. Pierwszym ich efektem było oddanie do dyspozycji klientów nowoczesnej, komfortowej i zaprojektowanej zgodnie z najnowszymi trendami przestrzeni gastronomiczno-wypoczynkowej. Na powierzchni ponad 300 mkw. różnorodne dania oferują takie lokale, jak Berlin Donner Kebab, Kuchnia Pekin czy Bistro Express.

Modernizacja objęła także pasaże galerii, toalety oraz pokój rodzica z dzieckiem. Odnowione zostały również portale wejściowe i fasada całego obiektu. Ponadto usprawniony został wyjazd ze stacji benzynowej, dzięki czemu dojazd do galerii jest dla zmotoryzowanych klientów bardziej dogodny.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka

izabella_rokicka@carrefour.com

O Carrefour

Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce prawie 900 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 230 000 GLA oraz sieci ponad 40 stacji paliw.

Carrefour, jako jeden ze światowych liderów handlu spożywczego, jest silną multiformatową siecią, która posiada 12 300 sklepów w ponad 30 krajach. Carrefour obsługuje 105 milionów klientów na całym świecie i wygenerował w 2017 roku sprzedaż w wysokości 88,24 miliarda euro. Grupa liczy ponad 380 000 pracowników, którzy pracują wspólnie, aby Carrefour został światowym liderem transformacji żywieniowej, oferując wszystkim klientom produkty spożywcze wysokiej jakości, ogólnie dostępne i w atrakcyjnej cenie. Więcej informacji na www.carrefour.com, oraz na Twitterze (@GroupeCarrefour) i na LinkedInie (Carrefour).

Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie Grupy Carrefour opiera się na trzech filarach: zwalczanie wszelkich form marnotrawstwa, ochrona bioróżnorodności oraz wsparcie dla partnerów firmy. Wszyscy pracownicy Carrefour Polska przyczyniają się do realizacji tej polityki poprzez programy: STOP Marnotrawstwu, Z miłości do Zdrowia oraz Różnorodność.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka