nowe produkty/usługi media/marketing/reklama

O 3M Poland przy kawie

28.02.2018 | 3M Poland

Mamy przyjemność zaprezentować pierwsze w tym roku wydanie magazynu „3Magazine”. Znajdą w nim Państwo informacje o najnowszych trendach i rozwiązaniach technologicznych, a także wydarzeniach, w których braliśmy udział, oraz zdobytych przez nas w ostatnich miesiącach nagrodach. Na zainteresowanie zasługują zwłaszcza informacje o innowacjach 3M stworzonych dla branży kolejowej oraz rozwiązaniach zwiększających bezpieczeństwo na drogach. Szczególnej uwadze polecamy także wywiad z Bartoszem Paterem, dyrektorem zakładu produkcyjnego 3M w Janinowie, który opowiada o wyzwaniach w procesie produkcji i w zarządzaniu zespołem.

Zmiany na polskim rynku kolejowym sprzyjają rozwojowi i wdrażaniu nowoczesnych technologii przeznaczonych dla tej branży. Trend związany z odchodzeniem od kryterium najniższej ceny na rzecz kryteriów jakościowych staje się coraz silniejszy. U jego źródeł leży poprawa bezpieczeństwa i komfortu pasażerów. Właśnie z myślą o tym redakcja „3Magazine” zachęca do zapoznania się z proponowanymi w tym obszarze rozwiązaniami dla branży kolejowej. W wywiadzie z Marcinem Galembą, dyrektorem Grupy Biznesowej Przemysł i członkiem Komitetu Operacyjnego 3M w Polsce,  znajdą się więc zarówno informacje o innowacyjnych taśmach eliminujących drgania, jak i o foliach graficznych stosowanych do zabezpieczania powierzchni przed graffiti i oznakowania wewnątrz pojazdów.

Technologie 3M wpływają na jakość, bezpieczeństwo i komfort podróży nie tylko koleją, ale także w transporcie samochodowym. Czytelnicy najnowszego numeru „3Magazine” mogą znaleźć w nim  informacje o oznaczeniu pasów, znakach na autostradach oraz sygnalizacji świetlnej, które ułatwiają poruszanie się po drogach, a także o rozwiązaniach przyszłości, czyli wyższym poziomie automatyzacji i komunikacji pojazdów z infrastrukturą.

W najnowszym wydaniu „3Magazine” szczególnej uwadze polecamy także wywiad z ekspertem 3M Poland. Bartosz Pater, dyrektor zakładu produkcyjnego 3M w Janinowie, opowiada o tym, w jaki sposób innowacyjne podejście do budowania marki pracodawcy sprawia, że w erze niskiego bezrobocia firma, która dba o komfort pracy pracowników i utrzymanie wysokiego poziomu jakości i serwisu, pozostaje konkurencyjna.

Zachęcamy do lektury!

Najnowsze wydanie magazynu jest dostępne pod adresem: http://bit.ly/2oi6H3h

O firmie 3M

W ramach struktur 3M wykorzystujemy odkrycia naukowe naszej firmy i dzielimy się nimi, aby ulepszać codzienne życie milionów ludzi na całym świecie. Wartość sprzedaży 3M sięga ponad 30 miliardów dolarów, a 90 tysięcy naszych pracowników efektywnie współpracuje z Klientami na całym świecie. Więcej na temat kreatywnych i odpowiadających na światowe problemy rozwiązań 3M można przeczytać na stronie internetowej www.3M.com lub obserwując kanał firmy na Twitterze pod nazwą @3M lub @3MNewsroom.

O 3M w Polsce

3M Poland Sp. z o.o. jest oddziałem międzynarodowego koncernu Minnesota Mining and Manufacturing. W 2016 r. 3M obchodził 25-lecie działalności na polskim rynku. W tym czasie firma zainwestowała w naszym kraju ponad 500 mln USD. 3M w Polsce posiada 4 ośrodki produkcyjne: dwa we Wrocławiu, w Janinowie k. Grodziska Mazowieckiego oraz Rabce. Firma zatrudnia ponad 3 tys. pracowników i oferuje około 10 tys. produktów w ramach 5 grup biznesowych: Ochrona Zdrowia, Produkty Konsumenckie, Bezpieczeństwo i Grafika, Przemysł, Elektronika i Energetyka. Centrala firmy mieści się w Kajetanach k. Warszawy. W czerwcu 2013 r. we Wrocławiu swoją działalność rozpoczęło nowoczesne Centrum Innowacji 3M, przestrzeń, w której firma prezentuje innowacyjne technologie i rozwiązania. Trzy lata później, również we Wrocławiu, koncern uruchomił Centrum Usług Wspólnych 3M na obszar Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki, a we wrześniu 2017 r. Centrum Szkoleniowe 3M.

Zaangażowanie i wkład firmy w rozwój polskiej gospodarki zostały wielokrotnie nagrodzone. Na przestrzeni ostatnich lat 3M Poland otrzymał m.in. w 2016 r. wyróżnienie PAIIZ za całokształt działalności oraz Wektor 2016 za współpracą z biznesem i lokalną społecznością, a w 2015 r. odznakę honorową za zasługi dla rozwoju gospodarki Rzeczypospolitej Polskiej przyznaną przez Ministerstwo Rozwoju. Firma 3M Poland tworzy dla swoich pracowników doskonałe warunki pracy i możliwości rozwoju, czego dowodzi otrzymywanie przez kilka lat z rzędu tytułu Solidnego Pracodawcy czy podwójnego wyróżnienia Great Place to Work® w 2017 oraz 2016 r. Działalność firmy 3M Poland jest doceniana także przez organizacje branżowe. W 2017 r. projekt marketingowy 3M pod hasłem „Starcie Szlifierzy” wyróżniono Brązowym Mieczem KTR. Rok wcześniej projekt ten został nagrodzony przez Związek Firm PR Srebrnym oraz Złotym Spinaczem, a kampania reklamowa promująca naukowe rozwiązania firmy 3M zdobyła brązową statuetkę Effie®.

O firmie 3M

O 3M w Polsce