media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

Wrocławskie centrum usług wspólnych docenione przez branżę światowego outsourcingu

20.02.2018 | 3M Poland

Komisja międzynarodowej organizacji PEX (Process Excellence Network) po raz kolejny wyróżniła firmy i specjalistów z całego świata specjalizujących się w procesach transformacji biznesowej w branży centrów usług wspólnych. Laureatami zostali profesjonaliści, którzy wyróżnili się w sposób szczególny swoimi działaniami i mieli istotny wpływ na całą branżę. W tegorocznej edycji jedyne takie wyróżnienie z Europy otrzymał Rafał Olejniczak, dyrektor generalny 3M Centrum Usług Wspólnych EMEA.

Nagroda PEX Network Award 2018 ma na celu uznanie strategicznego wkładu liderów wdrożeń, którzy kierują procesem usprawniania całej firmy w odniesieniu do uznanych, międzynarodowych metod doskonałości operacyjnej. Finaliści musieli wyróżnić się wizją, przywództwem i realnym wpływem na zmianę działania całego przedsiębiorstwa, także w skali globalnej.

To nie jedyna nagroda, którą mogą się pochwalić przedstawiciele Centrum Usług Wspólnych 3M w Polsce. W ubiegłym roku firma zdobyła nagrodę Great Place to Work® a także wyróżnienia branżowe przyznane przez ABSL Polska (Związek Liderów Sektora Usług Biznesowych) i SSON (Sieć Centrum Usług Wspólnych i Outsourcingowych).

Jako finalista, Rafał Olejniczak wziął udział w prestiżowym wydarzeniu OPEX Week: Business Transformation World Summit 2018, które odbyło się w Orlando (USA) 22-23 stycznia 2018 roku. Rafał znalazł się w gronie TOP 6 Liderów  Doskonałości Operacyjnej z całego świata.

PEX Award (Process Excellence Network) to prestiżowa nagroda przyznawana w branży Centrów Usług Wspólnych. Więcej na ten temat:  https://register.processexcellencenetwork.com/awards/

3M Global Service Center EMEA

3M Global Service Center EMEA w Polsce (3M GSC EMEA) powstało w 2015 roku we Wrocławiu, jako pierwsze Centrum Usług Wspólnych 3M na świecie (dwa pozostałe znajdują się na Kostaryce i Filipinach). Centrum oferuje wsparcie biznesowe w obszarach: finansowym, księgowym, zakupowym, zarządzania danymi, zarządzania zasobami ludzkimi, obsługi klienta, automatyzacji procesów oraz IT. To, co wyróżnia 3M GSC na rynku to innowacyjne podeście, świetna atmosfera pracy oraz szerokie możliwości rozwoju w centralnej lokalizacji miasta. W ciągu 2,5 roku działalności w Polsce, 3M GSC znalazło się w pierwszej 5-ce pracodawców „Great Place to Work®”. Zespół znalazł się także w gronie Top 5 Centrów Usług Dla Biznesu regionu Europy Środkowo-Wschodniej, Bliskiego Wschodu i Afryki w kategorii „Best Shared Service Team” - prestiżowego konkursu międzynarodowego The Shared Services & Outsourcing Network (SSON). 3M GSC w Polsce otrzymało również nominację do nagrody ABSL Diamonds dla firm będących na rynku do 4 lat w kategorii ”Business Excellence” przyznawaną przez Związek Liderów Sektora Usług Biznesowych w Polsce.

O 3M w Polsce

3M Poland Sp. z o.o. jest filią koncernu Minnesota Mining and Manufacturing obecną na polskim rynku od ponad 25 lat. Siedziba firmy mieści się w Kajetanach pod Warszawą. W Polsce działają cztery ośrodki produkcyjne 3M: dwa we Wrocławiu, oraz zakłady w Janinowie i Rabce. We Wrocławiu prowadzą działalność edukacyjną - Centrum Innowacji oraz Centrum Szkoleniowe. Firma zatrudnia łącznie ponad 3 tys. pracowników.

Na przestrzeni ostatnich lat, 3M Poland otrzymała, w 2015 roku, odznakę honorową za zasługi dla rozwoju gospodarki Rzeczypospolitej Polskiej przyznaną przez Ministerstwo Rozwoju, w 2016 roku wyróżnienie PAIIZ za całokształt działalności oraz Wektor 2016 za współpracą z biznesem i lokalną społecznością.

3M w Polsce tworzy dla swoich pracowników doskonałe warunki pracy i możliwości rozwoju. Jest kilkukrotnym zdobywcą tytułu Solidny Pracodawca oraz dwukrotnym zdobywcą wyróżnienia Great Place to Work®.

O firmie 3M

W ramach struktur 3M wykorzystujemy i dzielimy się odkryciami naukowymi naszej firmy, aby ulepszać codzienne życie milionów ludzi na całym świecie. Wartość sprzedaży 3M sięga ponad 30 miliardów dolarów, a 90 000 naszych pracowników efektywnie współpracuje z Klientami na całym świecie.

3M Global Service Center EMEA

O 3M w Polsce