internet nauka/edukacja/szkolenia

Ekspert od kryptowalut na Politechnice Gdańskiej

19.02.2018 | Politechnika Gdańska

Dr hab. Krzysztof Piech z Uczelni Łazarskiego, dyrektor Centrum Technologii Blockchain 22 lutego będzie gościem prof. Piotra Dominiaka z Wydziału Zarządzania i Ekonomii Politechniki Gdańskiej podczas jubileuszowego, 25. spotkania z cyklu „Wieczór z Ekonomią”. Prof. Krzysztof Piech, który jest jedną z niewielu osób w Polsce mających ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną o kryptowalutach, wygłosi wykład pt. „Czy kryptowaluty zastąpią pieniądz tradycyjny?”.

Dr hab. Krzysztof Piech jest profesorem w Katedrze Międzynarodowych Stosunków Gospodarczych Uczelni Łazarskiego, dyrektorem Centrum Technologii Blockchain, koordynatorem Polskiego Akceleratora Technologii Blockchain i prezesem Instytutu Wiedzy i Innowacji. Należy do Polskiego Towarzystwa Ekonomicznego, British Alumni Society, Polskiego Stowarzyszenia Bitcoin. Dr hab. Krzysztof Piech jest też liderem biznesowym Strumienia „Blockchain / DLT i Waluty Cyfrowe” rządowego programu „Od papierowej do cyfrowej Polski” oraz komentatorem TVN Biznes i Świat.

Spotkanie odbędzie się 22 lutego  o godz. 18.00 w sali 318/319 na Wydziale Zarządzania i Ekonomii PG (ul. Traugutta 79).

Politechnika Gdańska
Biuro Prasowe Politechniki Gdańskiej