budownictwo/nieruchomości towary konsumpcyjne

Podwójna dawka wiedzy. Rusza kolejna edycja Akademii Profesjonalisty Sopro

01.02.2018 | SOPRO

Początek sezonu budowlanego to czas, gdy kalendarze profesjonalnych wykonawców zaczynają wypełniać się zleceniami, a te, z roku na rok, wymagają od nich uważnego śledzenia nowości z branży. Dlatego, tej wiosny, Organizator oraz Partnerzy Akademii Profesjonalisty przygotowali dla uczestników nie lada niespodziankę – ta odsłona szkoleń to podwójna okazja do zdobycia szerokiego spektrum wiedzy na temat profesjonalnych prac glazurniczych.

- Łącząc dobre praktyki wykonawcze z innowacjami produktowymi, przygotowaliśmy dla uczestników Akademii Profesjonalisty dwa warianty tematyczne szkoleń – podkreśla Radosław Szczytyński, ekspert firmy Sopro.

W związku z dużym zainteresowaniem, jakim cieszyły się jesienne spotkania, organizatorzy zdecydowali się na kontynuację edycji „Nowoczesna Łazienka”, którą swoim know-how i doświadczeniem wesprą: producent okładzin ściennych i podłogowych – Ceramika Paradyż oraz producent nowoczesnych odwodnień prysznicowych – firma I-Drain.

Wiosenna edycja odkryje przed profesjonalistami również zagadnienia związane z niezwykle modnymi i nowoczesnymi megaformatami, które doskonale uzupełniają niebanalne aranżacje modernistycznych wnętrz. Tę odsłonę wspierają i współorganizują dwaj specjaliści w dziedzinie pracy z okładzinami wielkoformatowymi: producent narzędzi glazurniczych – firma Raimondi oraz producent designerskich okładzin – firma Cerrad.

- Płyty wielkoformatowe od lat cieszą się sympatią architektów i inwestorów, a panująca moda na minimalizm i nietypowe formaty okładzin otwierają przed nimi coraz to nowe możliwości kompozycyjne – podkreśla Artur Sieczka, ekspert firmy Cerrad. – Dlatego, podczas spotkań z wykonawcami skupimy się zarówno na potencjale aranżacyjnym gresu, jego właściwościach, jak również zaprezentujemy zupełnie nowy, nieznany dotąd na naszym rynku, format płyt gresowych. Ale o tym opowiemy już podczas szkoleń – zapowiada ekspert firmy Cerrad.

Całość programu uzupełnią wiedza i doświadczenie Organizatorów Akademii Profesjonalisty. - Podczas obu cykli skoncentrujemy się na nowoczesnych rozwiązaniach z zakresu chemii budowlanej i ich praktycznym wykorzystaniu w czasie prac z szeroką paletą materiałów wykończeniowych – podkreśla Radosław Szczytyński, ekspert firmy Sopro. Doradcy techniczni Sopro zaprezentują m.in. jak rozplanować prace okładzinowe w łazience i w jaki sposób poprawnie zamontować odpływ liniowy oraz opowiedzą, jak dobrać odpowiednią hydroizolację podpłytkową oraz o czym warto pamiętać podczas montażu okładzin wielkoformatowych, czy też mozaiki szklanej.

Każdy uczestnik spotkania otrzyma unikatowy certyfikat, potwierdzający udział w Akademii i stanowiący cenny atut w trakcie rozmów ze zleceniodawcami. Ponadto, wszyscy wykonawcy otrzymają od Sopro komplet materiałów szkoleniowych oraz zestaw akcesoriów przydatnych podczas nadchodzących prac glazurniczych.

Kalendarz spotkań:

07.02. Brodnica – Megaformaty

14.02. Kraków – Megaformaty

21.02. Białystok - Nowoczesna łazienka

28.02. Opole - Nowoczesna łazienka

08.03. Rzeszów – Megaformaty

14.03. Gdańsk - Nowoczesna łazienka

27.03. Poznań – Megaformaty

05.04. Warszawa - Megaformaty

18.04. Katowice - Megaformaty

24.04. Biłgoraj - Megaformaty

Formularz zgłoszeniowy dostępny na stronie:

Szczegółowe informacje o Akademii można uzyskać pod numerem telefonu +48 22 335 23 42.

Krótko mówiąc – zapraszamy na kolejną odsłonę Akademii Profesjonalisty!