energetyka nauka/edukacja/szkolenia

Głosuj na najlepszych w finale Enei Akademii Talentów

18.12.2017 | Enea

Rozpoczęło się internetowe głosowanie na najlepszych uczniów oraz szkoły w finale Enei Akademii Talentów. Zwycięskie szkoły otrzymają od Fundacji Enea granty w wysokości 10 000 zł, uczniowie stypendia o wartości 3 000 zł. Głosy można oddawać do 7 stycznia.

W finałowym głosowaniu znalazły się 23 szkoły oraz 36 uczniów. Wśród nich są placówki i dzieciaki z dużych miast i małych miejscowości. Programem objęte zostały bowiem dzieci z obszarów, na których Grupa Enea jest szczególnie aktywna biznesowo. Przede wszystkim z województw północno-zachodnich Polski, a także okolic Kozienic, Połańca, Białegostoku i Łęcznej na Lubelszczyźnie.

Głosować można do 7 stycznia za pośrednictwem strony www.enea.pl/pl/akademiatalentow. Internauci wybiorą osiem szkół oraz sześciu uczniów. Do grona stypendystów Fundacji Enea dołączą również najlepsi, wybrani przez Jury. W sumie nagrodzonych zostanie do 24 uczniów. Ogłoszenie wszystkich wyników będzie miało miejsce 10 stycznia.  Przyznane finansowanie, szkoły wykorzystają na realizację zaproponowanych inicjatyw, uczniowie na rozwój swoich pasji i umiejętności.

Gorąco zachęcam do odwiedzenia naszej strony internetowej, zapoznania się z projektami szkół i uczniów oraz głosowania na najlepsze. Wybór nie jest łatwy, ale naprawdę warto poświęcić odrobinę swojego czasu i dać dzieciakom oraz szkołom szansę. Każdy może wskazać swojego faworyta, któremu Fundacja Enea pomoże zrealizować marzenie  – mówi Joanna Sobótka z biura Społecznej Odpowiedzialności Biznesu Enei.

Organizatorami akcji są Fundacja Enea oraz Enea SA. Patronat honorowy objęli: Minister Edukacji Narodowej, Rzecznik Praw Dziecka, Kujawsko-Pomorski Kurator Oświaty, Zachodniopomorski Kurator Oświaty, Świętokrzyski Kurator Oświaty, Podkarpacki Kurator Oświaty, Lubuski Kurator Oświaty oraz Lubelski Kurator Oświaty.

Biuro Prasowe Grupy Enea

luiza.trocka@enea.pl