wydarzenia transport

Polska premiera Mitsubishi Eclipse Cross na gali rozdania nagród Esquire

15.12.2017 | Mitsubishi Motors

Zupełnie nowy model Mitsubishi Eclipse Cross został oficjalnie zaprezentowany podczas uroczystej gali rozdania nagród magazynu Esquire. Uroczystość, która była polską, oficjalną premierą nowego SUV-a coupe spod znaku Trzech Diamentów, zgromadziła znakomite grono znanych polskich aktorów, sportowców i dziennikarzy, wśród których nie zabrakło Anny Cieślak i Macieja Stuhra - ambasadorów marki Mitsubishi w Polsce.

Mocne wejście i najlepsi z najlepszych
Mitsubishi Eclipse Cross miało mocne wejście – zapoczątkowany filmem pokaz nowego SUV-a rozpoczął prestiżową galę rozdania nagród magazynu Esquire w Polsce. Z owianego tajemniczym dymem samochodu, który „wyjechał” prosto z ekranu wysiedli prowadzący galę: znana prezenterka Gabi Drzewiecka i Maciej Gajewski - redaktor naczelny polskiej edycji cenionego czasopisma. Dalsza część uroczystości była nie mniej ekscytująca. Zwycięzcą w kategorii Sztuka, w której rywalizowali tak uznani artyści, jak Maciej Stuhr, Robert Górski, Łukasz Palkowski, Tomasz Bagiński i Adam Nergal Darski został Maciej Stuhr, który jak zwykle rozbawił publiczność i przedstawił zebranym zalety nowego Mitsubishi Eclipse Cross.

Pozostałe nagrody w kategoriach Sport, Media, Moda, Kobieta, którą kochamy i Biznes powędrowały do Roberta Lewandowskiego, Filipa Chajzera, Tomasza Ossolińskiego, Martyny Wojciechowskiej i Krzysztofa Weka. Statuetkę dla Martyny Wojciechowskiej wręczał prezes polskiego oddziału Mitsubishi Motors pan Yasuyuki Oyama. Wszyscy laureaci otrzymali także z rąk prezesa Oyama symboliczne klucze do Mitsubishi Eclipse Cross, co umożliwi nagrodzonym przetestowanie nowego modelu.

Wśród gości znaleźli się także ambasadorzy modelu Mitsubishi L200 w wersji 4 Żywioły - mistrz kitesurfingu Victor Borsuk, płetwonurek jaskiniowy i techniczny oraz wybitna fotograficzka podwodnego świata Irena Stangierska, utytułowany zawodnik motocrossu Oskar Barański i słynny wspinacz skałkowy Stefan Madej.

Mitsubishi Eclipse Cross
Nowe Mitsubishi Eclipse Cross zachwyca sportową sylwetką SUV-a coupe, znakomitymi osiągami i precyzją prowadzenia, gwarantowaną przez sztywne, choć komfortowe zawieszenie i najnowszą generację znanego z Mitsubishi Lancera Evolution układu kontroli napędu na 4 koła - Super-All Wheel Control. Nową konstrukcję Mitsubishi wyróżnia wyrafinowana jakość wykończenia, ciche i wzorowo rozplanowane wnętrze a podróżowanie ułatwiają innowacyjne układy sterowania i łączności. Za bezpieczeństwo kierowcy i pasażerów odpowiadają najnowocześniejsze systemy oraz opracowana przez Mitsubishi Motors konstrukcja RISE rozpraszająca energię podczas zderzenia. Nowe Mitsubishi Eclipse Cross dzięki znakomitemu przyjęciu przez ekspertów, media i klientów, ma szansę stać się kolejną legendą marki. Pierwsze dostawy Eclipse Cross pojawią się w polskich salonach spod znaku Trzech Diamentów już na przełomie roku, ale w niektórych placówkach już można odbyć jazdę testową. By uzyskać więcej informacji na temat modelu Eclipse Cross i zapisać się na test wystarczy wypełnić formularz na stronie https://nowyeclipsecross.mitsubishi.pl/

Kinga Ossowska
PR/Communications Manager&Storyteller, ASTARA Poland Sp. z o.o.

kinga.ossowska@astara.com

Kinga Ossowska
PR/Communications Manager&Storyteller, ASTARA Poland Sp. z o.o.

kinga.ossowska@astara.com