wydarzenia budownictwo/nieruchomości

FIBARO na Forum Dobrego Designu w Warszawie

08.12.2017 | FIBARO

6 grudnia odbyło się Forum Dobrego Designu – to cykliczne spotkanie, które zrzesza polskich przedstawicieli świata architektury i projektowania, ale także producentów i dystrybutorów. W V edycji wydarzenia wzięła również udział polska firma FIBARO – producent rozwiązań smart home.

Forum Dobrego Designu odbyło się po raz piąty w Warszawie, w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich. W wydarzeniu wzięło udział ponad 900 osób, w tym 40 prelegentów i 150 jurorów konkursu „Dobry Design 2018”. W tegorocznej edycji udział wzięło również FIBARO – polski producent rozwiązań smart home.

- Cieszymy się, że możemy wziąć udział w tak ważnym wydarzeniu. FIBARO od początku swojej drogi stawia właśnie na design produktów. Wszystkie urządzenia projektujemy z dbałością o każdy szczegół, aby idealnie wkomponowały się w każde wnętrze. – mówił Mikołaj Pertek, Country Manager w FIBARO.

Na stoisku FIBARO, uczestnicy wydarzenia mogli zapoznać się z działaniem systemu smart home. To nowoczesna technologia, która zmienia perspektywę, w jakiej do tej pory postrzegaliśmy mieszkania i domy. Jej funkcjonowanie można zobrazować na prostym przykładzie: inteligentny czujnik natężenia światła przekazuje informację do centrali, a ta podejmuje decyzję czy za pomocą elektronicznego sterownika otworzyć lub zamknąć rolety w oknie. System smart home zaspokaja także wiele innych potrzeb domowników. Pozwala on znacznie podnieść komfort życia, ale to także dobre narzędzie do generowania oszczędności (np. poprzez moduły odpowiadające za pomiar prądu
i sterowanie ogrzewaniem) oraz sposób na wzmocnienie bezpieczeństwa domu (np. za pomocą czujników otwarcia drzwi i okien).

O FIBARO

Fibar Group S.A. to polska, innowacyjna firma, działająca w branży Internetu Rzeczy (Internet of Things), dostarczająca rozwiązań z zakresu automatyki budynkowej.  Produkowany przez firmę System FIBARO, w przeciągu zaledwie kilku lat, zadomowił się na sześciu kontynentach, w przeszło stu krajach, stając się jednym z najbardziej zaawansowanych, bezprzewodowych systemów inteligentnego domu na świecie. FIBARO jest systemem w całości stworzonym, rozwijanym i produkowanym w Polsce – zarówno siedziba, jak i fabryka FIBARO znajdują się w Poznaniu. Firma zatrudnia niemal 350 pracowników. Misją FIBARO jest wzbogacanie życia ludzi na całym świecie poprzez tworzenie komfortowej, przyjaznej i bezpiecznej przestrzeni domowej.

Więcej informacji o firmie i produktach znaleźć można na stronie www.fibaro.com

O FIBARO