nowe produkty/usługi ekonomia/biznes/finanse

Specjalna oferta ERGO Hestii z okazji Międzynarodowego Dnia Osób Niepełnosprawnych

05.12.2017 | ERGO Hestia SA

Z okazji Międzynarodowego Dnia Osób Niepełnosprawnych ERGO Hestia wyszła do klientów ze specjalną ofertą ubezpieczeń. Oprócz szeregu codziennych udogodnień dla osób z niepełnosprawnościami to dodatkowa propozycja ERGO Hestii potwierdzająca otwartość na wszystkie grupy klientów.

Klienci ERGO Hestii z okazji Międzynarodowego Dnia Osób Niepełnosprawnych przez miesiąc mogą skorzystać ze specjalnej dwudziestoprocentowej zniżki na pakiet ubezpieczeń ERGO 7 dla osób z niepełnosprawnościami. Niższa cena ma być impulsem do zapoznania się z ofertą ubezpieczyciela, który uwzględnia potrzeby takich osób.

- Na co dzień uwzględniamy potrzeby różnych grup klientów, aby nasi agenci mogli jak najlepiej dostosować ubezpieczenie – mówi Kamila Lewnau, zastępca dyrektora Biura Ubezpieczeń Indywidualnych ERGO Hestii. Między innymi dlatego w ramach ochrony rzeczy osobistych nasi klienci mogą ubezpieczyć aparat słuchowy czy protezę. Wybierając ubezpieczenie assistance możemy być pewni, że ERGO Hestia zaopiekuje się również niepełnosprawnym dzieckiem. Jeśli trzeba, w przypadku awarii samochodu, organizujemy auto zastępcze dostosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych, a dodatkowe wyposażenie pojazdu dostosowujące pojazd do potrzeb osób niepełnosprawnych ubezpieczamy w ramach wyposażenia standardowego – dodaje Kamila Lewnau.

ERGO Hestia w ramach projektu „Przyjazna komunikacja” dostosowuje obecnie m.in. OWU jednego z flagowych ubezpieczeń – ERGO 7 – do potrzeb osób z niepełnosprawnością wzroku. Specjalnie przygotowany dokument będzie można odczytać na czytnikach ekranu dla osób z dysfunkcją wzroku. Od niemal 2 lat niesłyszący klienci ERGO Hestii poprzez stronę www korzystają z usługi tłumacza migowego, dzięki czemu bez wychodzenia z domu mogą zakupić ubezpieczenie lub zlikwidować szkodę.

- Wrażliwość towarzystwa ubezpieczeń na potrzeby osób z niepełnosprawnościami jest integralnym elementem społecznej odpowiedzialności biznesu – mówi Mario Zamarripa, dyrektor ds. Zrównoważonego Rozwoju w ERGO Hestii. Na takie podejście mogą liczyć zarówno nasi klienci, jak też poszkodowani przez naszych klientów. Osiem lat temu powołaliśmy Centrum Pomocy Osobom Poszkodowanym, które do dziś pomogło kilkuset najciężej poszkodowanym ofiarom wypadków, których sprawca miał polisę OC ERGO Hestii. Wielu z nich wróciło do sprawności mimo początkowych złych rokowań lekarzy. Osoby rehabilitowane mają do dyspozycji między innymi egzoszkielet – nowoczesne urządzenie do rehabilitacji osób po urazach kręgosłupa – dodaje Mario Zamarripa.

Powołana przez ERGO Hestię w 2004 roku Fundacja Integralia zajmuje się aktywizacją zawodową osób niepełnosprawnych i działa na rzecz ich pełnej integracji zawodowej i społecznej.

- To nieodłączny element wsparcia dla osób z niepełnosprawnością w tym tych, które przeżyły ciężki wypadek i często na nowo muszą ułożyć swoją ścieżkę kariery zawodowej – tłumaczy Monika Truszkowska-Bednarek, prezes Fundacji Integralia. Fundacja pomogła znaleźć pracę ponad 300 osobom niepełnosprawnym. Tylko w Grupie ERGO Hestia zatrudniamy dziś ponad 60 osób z różnymi rodzajami niepełnosprawności: niewidome, słabosłyszące czy poruszające się na wózkach inwalidzkich. Łącznie z rozmaitych form wsparcia i pomocy Fundacji skorzystało już blisko 1000 osób niepełnosprawnych – podsumowuje Monika Truszkowska-Bednarek.

Dużym powodzeniem cieszą się prowadzone przez Fundację szkolenia „Zmień Perspektywę” dotyczące komunikacji z osobami z niepełnosprawnościami. Kierowane do wszystkich pracowników w Grupie ERGO Hestia oraz do partnerów biznesowych ubezpieczyciela – głównie agentów, a także do instytucji zewnętrznych – przede wszystkim szkół i urzędów. Zmieniać perspektywę nauczyło się już niemal 2500 osób.

Rzecznik Prasowy, Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA

media@ergohestia.pl

Informacje o Grupie ERGO Hestia

Tworzą ją dwie spółki ubezpieczeniowe: STU ERGO Hestia SA i STU na Życie ERGO Hestia SA. Spółki Grupy oferują ubezpieczenia dla klientów indywidualnych w zakresie ochrony majątku i życia, a także dla przemysłu oraz małego i średniego biznesu. Ubezpieczenia majątkowe oferowane są pod 4 markami: ERGO Hestia, MTU, mtu24.pl oraz You Can Drive. Prezesem Spółek Grupy jest Piotr M. Śliwicki.

Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA powstało 26 lat temu i w warunkach wolnorynkowej gospodarki rozwinęło się do jednego z trzech największych towarzystw ubezpieczeń w Polsce. ERGO Hestia wielokrotnie wyznaczała kierunki rozwoju polskiego rynku ubezpieczeniowego i zdobywała uznanie klientów oraz partnerów biznesowych dzięki innowacyjności i wysokiej jakości likwidacji szkód.

Grupie zaufało 3,2 miliona klientów indywidualnych oraz firm reprezentujących mały i średni biznes, a także największe korporacje. Ubezpieczamy co drugą firmę z setki największych w Polsce. O dynamicznym rozwoju Grupy świadczy fakt, że co 13 sekund wystawiana jest nowa polisa ubezpieczeniowa. W 2016 roku pomogliśmy w ponad 600 tysiącach szkód – co minutę podejmujemy decyzję o wypłacie odszkodowania. Głównym akcjonariuszem Spółek Grupy ERGO Hestia jest międzynarodowy koncern ubezpieczeniowy ERGO Versicherungsgruppe AG, należący do największego reasekuratora, Munich Re.

Rzecznik Prasowy, Sopockie Towarzystwo Ubezpieczeń ERGO Hestia SA

media@ergohestia.pl