nowe produkty/usługi internet

Bank Pocztowy udostępnił przelewy natychmiastowe w systemie Express Elixir

05.12.2017 | Bank Pocztowy SA

Od 1 grudnia 2017 r. klienci Banku Pocztowego mogą korzystać z systemu przelewów natychmiastowych Express Elixir  obsługiwanego przez KIR. Usługa umożliwia szybkie przesyłanie pieniędzy między rachunkami bankowymi.  Przelewy natychmiastowe można realizować za pośrednictwem kanałów zdalnych – bankowości internetowej Pocztowy24,  Contact Centre oraz poprzez nową cyfrową markę Banku Pocztowego – EnveloBank.

W ofercie Banku Pocztowego przelewy natychmiastowe realizowane przez KIR pojawiły się 1 grudnia 2017 r.  System Express Elixir realizuje przelewy międzybankowe w czasie rzeczywistym, dzięki czemu po wykonaniu przelewu środki trafiają na wskazany rachunek niemal od razu.

- Przelewy Express Elixir stanowią uzupełnienie oferty Banku Pocztowego w zakresie przelewów natychmiastowych. Cieszymy się, że możemy dostarczyć naszym klientom kolejne rozwiązanie, które może być dla nich przydatne w realizacji pilnych płatności – mówi Karolina Stefanowicz, Dyrektor Departamentu Produktów Depozytowych i Ubezpieczeń w Banku Pocztowym.

Klienci indywidualni oraz mikroprzedsiębiorcy Banku Pocztowego mogą zlecać przelewy natychmiastowe przez bankowość elektroniczną Pocztowy24, a klienci EnveloBanku przez aplikację mobilną w dni robocze w godzinach 6:00 - 21:30 oraz w soboty w godzinach 6:00 - 20:30. Maksymalna kwota pojedynczego przelewu wynosi 20 tys. zł.

Przelewy Express Elixir są doskonałym rozwiązaniem w sytuacji wymagającej szybkiego uregulowania płatności czy przesłania środków, kiedy liczy się czas ich dostarczenia np. szybka spłata raty kredytu czy płatność za rachunki.

- Express Elixir, obecny na rynku od pięciu lat, rozlicza komunikaty płatnicze w trybie ciągłym. Dzięki niezawodności i dopasowaniu do preferencji współczesnego konsumenta, system Express Elixir cieszy się rosnącą popularnością wśród klientów banków - zarówno osób indywidualnych jak i przedsiębiorców. KIR stale rozwija przy tym funkcjonalność systemu oraz jego zasięg, stąd tak ważne jest dla nas pozyskiwanie kolejnych istotnych graczy operujących na polskich rynku bankowym, do których z pewnością należy Bank Pocztowy – mówi Grzegorz Leńkowski, dyrektor Linii biznesowej płatności natychmiastowe w KIR.

Rzecznik Prasowy, Bank Pocztowy SA

b.trzcinski@pocztowy.pl