budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Eurogate Logistics wprowadza się do Astrum Business Park

22.11.2017 | Cushman & Wakefield

Firma Eurogate Logistics, wiodący dostawca globalnych rozwiązań w zakresie transportu towarowego, wynajęła 866 m kw. w Astrum Business Park w Warszawie. W transakcji właściciela budynku firmę IRYDION Sp. z o.o. reprezentowała międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield.

Astrum Business Park położony jest na terenie dzielnicy Warszawa-Włochy. Kompleks znajduje się przy skrzyżowaniu Al. Jerozolimskich z ul. Łopuszańską, w pobliżu kolejki WKD, Dworca Zachodniego oraz węzła komunikacyjnego łączącego obwodnice Warszawy. Budynek posiada certyfikat jakości BREEAM na poziomie "bardzo dobry". Cały kompleks obejmuje ponad 20 000 m kw. powierzchni biurowo-usługowej, z licznymi udogodnieniami dla pracowników, m.in. kantyną, bankomatem czy myjnią samochodową.

- Proces najmu powierzchni w budynku Astrum Business Park dla firmy Eurogate jest wzorową transakcją. Wszelkie uzgodnienia między stronami przebiegły bardzo sprawnie. Zapraszamy kolejnych najemców, aby skorzystali z kompleksowej oferty i udogodnień tego warszawskiego biurowca – powiedziała Monika Sieradzan, Starszy Konsultant w Dziale Powierzchni Biurowych firmy Cushman & Wakefield.

Eurogate Logistics od ponad 25 lat łączy usługi transportu drogowego, kolejowego, lotniczego i morskiego, aby oferować gotowe i dostosowane do potrzeb klientów rozwiązania. Firma zatrudnia 125 osób w 13 biurach na całym świecie. Jej specjalizacją jest obsługa rynków Europy Środkowej i Wschodniej, Rosji i Azji Środkowej.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield jest wiodącą na świecie firmą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera klientów w podejmowaniu decyzji wpływających na sposób, w jaki ludzie pracują, robią zakupy i spędzają wolny czas. Dogłębna znajomość rynków lokalnych oraz globalna perspektywa naszych 45 tysięcy pracowników w ponad 70 krajach, a także wykorzystanie unikalnej platformy nowoczesnych rozwiązań, pozwalają najemcom i inwestorom na optymalizację wartości nieruchomości. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych na świecie. Jej przychody są szacowane na 6 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą pośrednictwo w wynajmie powierzchni, kompleksowe zarządzanie nieruchomościami, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, zarządzanie obiektami (C&W Services), globalna obsługa najemców, zarządzanie inwestycjami i aktywami (DTZ Investors) oraz usługi w zakresie realizacji projektów i inwestycji deweloperskich, reprezentacji najemców, wyceny i doradztwa. W 2017 roku firma Cushman & Wakefield obchodzi stulecie swojej działalności – od 100 lat pomaga klientom w osiąganiu celów biznesowych. Więcej informacji na stronach www.cushwakecentennial.com i www.cushmanwakefield.com oraz na Twitterze: @CushWake.

O Cushman & Wakefield