budownictwo/nieruchomości ekonomia/biznes/finanse

Northern Aerospace sp. z o.o. w SSE EURO-PARK MIELEC

20.11.2017 | Cushman & Wakefield

Międzynarodowa firma doradcza Cushman & Wakefield odpowiadała za przygotowanie dokumentacji przetargowej wymaganej przy zakupie gruntu oraz uzyskaniu pozwolenia na działalność na terenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej EURO-PARK MIELEC w Podstrefie Trzebownisko dla firmy Northern Aerospace Sp. z o.o. Klient w ramach podpisanej umowy będzie prowadził działalność produkcyjną podzespołów lotniczych i stworzy co najmniej 55 miejsc pracy. Planowane nakłady inwestycyjne wyniosą ponad 43 mln zł, a termin zakończenia inwestycji przewidziano nie później niż w III kw. 2021 r.

Northern Aerospace Sp. z o.o. to należąca do międzynarodowego koncernu Northern Aerospace Ltd. firma produkcyjna, zajmująca się obróbką części dla przemysłu lotniczego. Posiada zakłady produkcyjne w Nowej Dębie oraz Świlczy. Dostarcza elementy konstrukcji podwozia i skrzydeł oraz ich podzespoły dla producentów samolotów, takich jak: Airbus, Boeing oraz Gulfstream.

Cushman & Wakefield przeprowadził klienta przez wszelkie procedury umożliwiające zakup gruntu, rozpoczęcie inwestycji oraz działalności  na terenie Podkarpackiego Parku Naukowo-Technologicznego „AEROPOLIS”, położonego w SSE EURO-PARK MIELEC, Podstrefie Trzebownisko. Projekt przewiduje budowę obiektu produkcyjno-magazynowego wraz z częścią biurową, socjalną oraz jednostką badawczo-laboratoryjną wraz z niezbędną infrastrukturą na terenie prawie 3 hektarów.

Za doradztwo na rzecz Klienta oraz obsługę transakcji odpowiada Michał Sikora, konsultant ds. gruntów, spraw technicznych i Specjalnych Stref Ekonomicznych w dziale powierzchni przemysłowych i logistycznych firmy Cushman & Wakefield.

O Cushman & Wakefield

Cushman & Wakefield jest wiodącą na świecie firmą świadczącą usługi na rynku nieruchomości komercyjnych. Wspiera klientów w podejmowaniu decyzji wpływających na sposób, w jaki ludzie pracują, robią zakupy i spędzają wolny czas. Dogłębna znajomość rynków lokalnych oraz globalna perspektywa naszych 45 tysięcy pracowników w ponad 70 krajach, a także wykorzystanie unikalnej platformy nowoczesnych rozwiązań, pozwalają najemcom i inwestorom na optymalizację wartości nieruchomości. Cushman & Wakefield należy do grupy największych firm doradczych na rynku nieruchomości komercyjnych na świecie. Jej przychody są szacowane na 6 mld USD. Do najważniejszych usług świadczonych przez firmę należą pośrednictwo w wynajmie powierzchni, kompleksowe zarządzanie nieruchomościami, obsługa transakcji na rynkach kapitałowych, zarządzanie obiektami (C&W Services), globalna obsługa najemców, zarządzanie inwestycjami i aktywami (DTZ Investors) oraz usługi w zakresie realizacji projektów i inwestycji deweloperskich, reprezentacji najemców, wyceny i doradztwa. W 2017 roku firma Cushman & Wakefield obchodzi stulecie swojej działalności – od 100 lat pomaga klientom w osiąganiu celów biznesowych. Więcej informacji na stronach www.cushwakecentennial.com i www.cushmanwakefield.com oraz na Twitterze: @CushWake.

O Cushman & Wakefield