sprawy społeczne media/marketing/reklama ekonomia/biznes/finanse

03.11.2017 | Bank Pekao SA

Spółka Złoty Melon zwróciła się do Banku Pekao S.A. 18 października 2017 r. z inicjatywą rozwiązania umowy sponsoringowej na Finał WOŚP oraz Przystanek Woodstock. Bank Pekao S.A. w dniu dzisiejszym zgodził się na rozwiązanie umowy.

Jednocześnie, jak to miało miejsce od 1999 r. Bank Pekao S.A. jest zobowiązany do umowy darowizny na rzecz Fundacji WOŚP wspierającej potrzeby polskich szpitali i będzie to czynił na tym samym poziomie finansowym zgodnie z obowiazującą umową. Umowa ta została podpisana w 2016 roku i obowiązuje do 2019 roku.

Bank Pekao S.A. jest instytucją odpowiedzialną społecznie, dlatego wspiera wiele innych inicjatyw społecznych m.in. poprzez Fundację im. Mariana Kantona, której bank jest założycielem i fundatorem.

Katarzyna Karpiuk
Rzecznik Prasowy, Dyrektor Biura Komunikacji i Inicjatyw Korporacyjnych, Bank Pekao S.A.

media@pekao.com.pl

tel: + 48 22 524 54 48

Bank Pekao S.A. działa od 88 lat, jest jedną z największych instytucji finansowych Europy Środkowo-Wschodniej. Biorąc pod uwagę siłę kapitałową mierzoną współczynnikiem wypłacalności, Bank Pekao jest liderem wśród dużych banków w Polsce i jedną z najsilniejszych kapitałowo instytucji finansowych w Europie (współczynnik Core Tier 1 na koniec drugiego kwartału 2017 r. na poziomie 18%).

media@pekao.com.pl

tel: + 48 22 524 54 48