praca media/marketing/reklama

Nowa dyrektor w Pionie Wydawniczym WP

Katarzyn Szpor została dyrektorem ds. strategii wydawniczej Wirtualnej Polski. To nowoutworzone stanowisko, podlegać będzie wiceprezesowi ds. wydawniczych, Tomaszowi Machale.

„Z uznaniem obserwuję rozmach, z jakim Wirtualna Polska wdraża kolejne nowatorskie projekty. Świetni ludzie, odważne pomysły– nie mam wątpliwości, że WP jest liderem innowacji wydawniczych w Polsce. Cieszę się, że na najbliższe miesiące mogę dołączyć do zespołu, jako interim dyrektor ds. strategii.  To ciekawe, ambitne zadanie”- mówi Katarzyna Szpor.

Katarzyna Szpor w branży internetowej pracuje od ponad 10 lat. Zaczynała, jako redaktor w portalu Gazeta.pl. Potem kolejno pełniła tam funkcje koordynatora projektów, szefa social media i społeczności.  W latach 2013-2015 była zastępcą dyrektora zarządzającego portalu naTemat.pl. Od 2015 roku pracowała, jako konsultant z największymi wydawcami w kraju. Jest absolwentką lingwistyki stosowanej Uniwersytetu Warszawskiego.

Michał Siegieda
Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej/Rzecznik Prasowy, Wirtualna Polska Holding S.A.

michal.siegieda@grupawp.pl

michal.siegieda@grupawp.pl