budownictwo/nieruchomości

Nowe marki dołączyły do najemców Metropolitan Outlet Bydgoszcz

25.09.2017 | Carrefour Polska

Wzbogaca się grono najemców pierwszego w Bydgoszczy centrum wyprzedażowego Metropolitan Outlet. Do znanych marek dołączył Wittchen - lider ekskluzywnej galanterii skórzanej oraz Kubenz - producent wysokiej jakości odzieży męskiej.

Kolejne 250 mkw. powierzchni handlowej bydgoskiego centrum wyprzedażowego Metropolitan Outlet, którego właścicielem jest Carrefour Polska, zostało wynajęte. Lokal o powierzchni 106 mkw. zajmie firma Wittchen - lider na polskim rynku luksusowych dodatków skórzanych w segmencie klasy wyższej i średniej. Najemca zaoferuje szeroką ofertę produktów, w której dostępne będą wyjątkowe kolekcje torebek, odzieży, perfum, butów, a także dodatków takich, jak krawaty, apaszki, paski, czapki czy rękawiczki w obniżonych cenach.

Z kolei w lokalu o powierzchni 145 mkw. marka Kubenz zaoferuje kolekcję mody dla mężczyzn ceniących elegancję i najwyższą jakość. Kubenz to wyraz klasyki i stylu dedykowany nowoczesnemu, dynamicznemu mężczyźnie - bez względu na jego wiek i pozycję zawodową. W ofercie sklepu znajdą się zarówno klasyczne, jak również casualowe, nieformalne stylizacje.

– Segment fashion stanowi podstawę dobrze funkcjonującego centrum wyprzedażowego. Dobrze, gdy jest on uzupełniony o akcesoria, dodatki i galanterię skórzaną. Dlatego cieszymy się, że do grona najemców Metropolitan Outlet Bydgoszcz dołączyły dwie polskie marki, które doskonale uzupełnią ofertę modową centrum – podkreśla Grażyna Melibruda, Associate Director Retail Agency w JLL.

Metropolitan Outlet zaoferuje mieszkańcom regionu nowoczesną przestrzeń zakupową. Na powierzchni 17 000 mkw. znajdzie się ponad 60 salonów outletowych - modowych, sportowych, obuwniczych, wyposażenia wnętrz z ofertą w atrakcyjnych cenach. Sektor mody będą tworzyć takie marki, jak Guess, Próchnik, Franco Ferruzzi, Lavard, By Insomnia, Evolution, Bagatelle, London Hill, Italian Fashion, ONYXX czy Ewtex, sektor sportu - marka 4F, zaś ofertę wyposażenia wnętrz zapewnią marki Dajar Home & Garden oraz Home & Cook wraz z hipermarketem Carrefour. W Metropolitan Outlet powstanie także pierwszy w Bydgoszczy outletowy salon z elegancką biżuterią firmy Apart. Ofertę obiektu uzupełnią również liczne punkty gastronomiczne i usługowe, plac zabaw dla dzieci czy stacja paliw. Mocną stroną inwestycji będzie z pewnością funkcjonujący w nowej odsłonie hipermarket Carrefour o powierzchni blisko 6 000 mkw.

Projekt posiada już prawomocne pozwolenie na budowę. Obecnie trwa proces wyłonienia generalnego wykonawcy inwestycji. Zakończenie prac budowlanych i otwarcie Metropolitan Outlet zaplanowano na jesień 2018 roku. NEINVER, czołowy operator centrów outlet w Polsce i Europie z wieloletnim doświadczeniem w branży, będzie odpowiedzialny za zarządzanie powstającym centrum outletowym.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka

izabella_rokicka@carrefour.com

O Carrefour

Carrefour Polska to omnikanałowa sieć handlowa, pod szyldem której działa w Polsce prawie 900 sklepów w 5 formatach: hipermarketów, supermarketów, sklepów osiedlowych i specjalistycznych oraz sklepu internetowego. Carrefour jest w Polsce również właścicielem sieci 20 centrów handlowych o łącznej powierzchni ponad 230 000 GLA oraz sieci ponad 40 stacji paliw.

Carrefour, światowy lider i referencyjna sieć branży detalicznej, posiada ponad 12 000 sklepów i e-sklepów w ponad 30 krajach. Carrefour jest multilokalną, multiformatową i omnikanałową grupą handlową, zatrudniającą ponad 384 000 osób na całym świecie i generującą sprzedaż w wysokości 103,7 miliarda euro w 2016 roku. Każdego dnia 13 milionów klientów na całym świecie odwiedza sklepy Carrefour, których wyróżnikiem jest jakość i zaangażowanie w zrównoważony handel.

Polityka biznesu odpowiedzialnego społecznie Grupy Carrefour opiera się na trzech filarach: zwalczanie wszelkich form marnotrawstwa, ochrona bioróżnorodności oraz wsparcie dla partnerów firmy. Wszyscy pracownicy Carrefour Polska przyczyniają się do realizacji tej polityki poprzez programy: STOP Marnotrawstwu, Z miłości do Zdrowia oraz Różnorodność.

O Metropolitan Outlet w Bydgoszczy

Metropolitan Outlet w Bydgoszczy powstanie w miejscu obecnie działającej galerii handlowej przy Al. Jana Pawła II - jednej z najnowocześniejszych arterii komunikacyjnych miasta. Lokalizacja centrum jest dobrze znana i łatwo dostępna dla klientów. Dzięki otoczeniu kluczowych dróg wylotowych z miasta, pozwala na dogodny dojazd zarówno mieszkańcom Bydgoszczy, jak również innych miast województwa kujawsko - pomorskiego, takich jak Toruń, Grudziądz, Inowrocław czy Włocławek. Modernizacja dróg ekspresowych S5 i S10 dodatkowo polepszy skomunikowanie regionu z sąsiadującymi miastami, zapewniając szybki i wygodny dojazd do autostrady A1, co istotnie przełoży się na zwiększenie zasięgu oddziaływania Metropolitan Outlet Bydgoszcz. Obecnie w strefie do 90 minut jazdy samochodem do powstającego centrum outletowego mieszka ponad dwa miliony jego przyszłych klientów.

www.metropolitanoutlet.com

O NEINVER

NEINVER jest wiodącym europejskim deweloperem, inwestorem oraz zarządcą nieruchomości i funduszy.
Od czasu założenia firmy w roku 1969, jej działalność skupia się na budowaniu, wynajmowaniu oraz zarządzaniu szerokim portfelem nieruchomości, w tym kompleksami biurowymi, parkami przemysłowymi i galeriami handlowymi. W ciągu ostatnich 18 lat, NEINVER wybudował obiekty przemysłowe o łącznej powierzchni ponad 1,5 mln m2, dostosowane do indywidualnych potrzeb klientów.

NEINVER zdobył silną pozycję na europejskim rynku nieruchomości handlowych dzięki obiektom o łącznej powierzchni 566.000 m2, w których znajduje się ponad 2000 sklepów oferujących produkty 1200 popularnych krajowych i międzynarodowych marek. Grupa działa we Francji, Niemczech, Włoszech, Holandii, Polsce, Portugalii i Hiszpanii.

Od ponad 20 lat strategia rozwoju Grupy NEINVER opiera się na specjalizacji w sektorze centrów wyprzedażowych. Ta hiszpańska firma zarządza 17 obiektami o łącznej powierzchni najmu 349.000 m2, funkcjonującymi pod markami The Style Outlets i FACTORY.

W Polsce NEINVER wybudował dotychczas ponad 250.000 m² nowoczesnej powierzchni handlowej: sieć centrów outlet FACTORY w czterech miastach: Warszawa (Ursus, Annopol), Wrocław, Poznań i Kraków, parki handlowe Futura w Krakowie i Wrocławiu, Galerię Malta oraz Galerię Katowicką wraz ze zintegrowanym centrum komunikacyjno – handlowym.

Jedną z kluczowych wartości NEINVER jest prowadzenie działalności zgodnie z zasadami zrównoważonego budownictwa i odpowiedzialności społecznej. Grupa – jako pierwsza na rynku – uzyskała certyfikat BREEAM In-Use dla całego swojego europejskiego portfolio centrów outlet.

O JLL

JLL jest międzynarodową firmą doradczą świadczącą kompleksowe usługi na rynku nieruchomości, sklasyfikowaną na liście Fortune 500. JLL zatrudnia 58 000 osób i obsługuje klientów w 80 krajach w ramach 230 oddziałów na całym świecie. Przychód firmy sięga 5,4 mld USD. Na rzecz klientów, JLL zarządza i świadczy usługi dla portfolio obiektów o łącznej powierzchni ok. 316 mln mkw. W 2014 r. firma zrealizowała na całym świecie transakcje o wartości 118 mld USD. LaSalle Investment Management (spółka w ramach grupy), zarządza aktywami o łącznej wartości ok. 55,3 mld USD.

O SpaceArchitects

W dorobku pracowni SpaceArchitects znajdują się projekty innych obiektów wielkopowierzchniowych, między innymi rozbudowa i przebudowa Centrum Handlowego Carrefour w Olsztynie (26 000 mkw.), rozbudowa i przebudowa Factory Outlet w Ursusie (współautor) (13 000 mkw.), Centrum Handlowego Gdańsk Regional Centre dla White Star Real Estate (90 000 mkw.), jak również parków handlowych, budynków mieszkaniowych i biurowych. Do grona swoich Klientów, oprócz Carrefour Polska, zalicza m.in. White Star Real Estate, Mota Engil – Central Europe, Ove Arup, Walencja Development, PPL, Claybark limited.

Dyrektor Komunikacji, Carrefour Polska
Izabella Rokicka