kultura/sztuka/rozrywka technologie towary konsumpcyjne

Amica znów z MasterChefem

15.09.2017 | Amica S.A.

Najlepsi kucharze amatorzy w Polsce już po raz trzeci gotują na urządzeniach kuchennych Amica. Jest to możliwe dzięki kolejnej odsłonie współpracy z bijącym rekordy popularności programem kulinarnym – MasterChef. W trakcie szóstej edycji show, widzowie będą oglądać zmagania uczestników gotujących przy pomocy najwyższej klasy urządzeń kuchennych polskiego producenta.

Podobnie jak w ubiegłym roku, sprzęty Amica są obecne w jednym z najpopularniejszych programów kulinarnych MasterChef, emitowanym na antenie telewizji TVN. Dzięki współpracy, uczestnicy show mogą korzystać m.in. z zaawansowanych technologicznie urządzeń linii Amica IN: piekarnika EB622BA+ IN oraz płyty grzejnej PG6611SRB IN. O świeżość produktów zadbają nowoczesne chłodziarko zamrażarki, w tym model z najnowszej linii Amica Vit Line.

Aby przygotować doskonałe danie potrzebny jest nie tylko talent, ale również najwyższej jakości narzędzia, które pozwolą w pełni zaprezentować swoje umiejętności. Cieszymy się, że już kolejny raz, najzdolniejsi pasjonaci gotowania korzystać będą z nowoczesnych urządzeń Amica. Jesteśmy pewni, że będą one wspierać kucharzy w przygotowaniu prawdziwych dzieł sztuki kulinarnej – mówi Tomasz Pietrzyk, PR Manager Amica.

Sprzęty Amica będą obecne w dwunastu odcinkach programu. Współpraca z jednym z najpopularniejszych kulinarnych formatów pozwoli na zaprezentowanie jakości i funkcjonalności produktów Amica, które będą doskonałym wsparciem dla uczestników programu MasterChef.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl

O Grupie Kapitałowej Amica

Amica to największy polski producent sprzętu gospodarstwa domowego i jedna z najbardziej uznanych polskich firm notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. W swojej ofercie posiada pełną gamę inteligentnych urządzeń dużego i małego AGD, wyróżniających się jakością, wyglądem i innowacyjnością.

Spółka generuje ponad 70% skonsolidowanych przychodów dzięki sprzedaży na ponad 50 rynkach zagranicznych. Strategia HIT 2023 zakłada osiągnięcie około 5 mld PLN przychodów ze sprzedaży i wygenerowanie 9% marży EBITDA w roku 2023.

Amica jest laureatem wielu prestiżowych nagród, zarówno polskich, jak i międzynarodowych, m.in. Nagrody Gospodarczej Prezydenta Rzeczypospolitej czy Red Dot Design Award: Best of the Best. Wśród portfolio marek Grupy Amica Wronki znajdują się także zagraniczne marki Gram, Hansa i CDA. Prezes Jacek Rutkowski został uhonorowany w marcu 2016 r. tytułem Prezesa Roku w ramach konkursu „Byki i Niedźwiedzie” Gazety Giełdy „Parkiet”.

Public Relations Manager, Grupa Amica

eliza.orepiuk-szymura@amica.com.pl