nowe produkty/usługi handel

Bezalkoholowe wina w MAKRO Polska

W sieci hurtowni MAKRO Polska można znaleźć bezalkoholowe wina białe, różowe i czerwone, spokojne i musujące. Dzięki dealkoholizacji zostały one pozbawione alkoholu, równocześnie zachowując wszystkie korzystne właściwości, smak i aromat.

Dostępne w MAKRO Polska wina bezalkoholowe to świetna alternatywa dla osób, które nie mogą lub nie chcą spożywać alkoholu – m.in. dla kierowców, sportowców, kobiet w ciąży i karmiących, osób odchudzających się czy z problemami zdrowotnymi. Dzięki temu świetnie uzupełnią kartę win lokalu oraz menu – zwłaszcza lunchowe.

Wina zostały wytworzone w naturalny sposób, w stu procentach z winogron. W celu usunięcia alkoholu zastosowano bezpieczne techniki, takie jak metoda wirujących stożków. Dzięki temu wina mają poniżej 0,4% alkoholu (mniej niż kefir czy chleb razowy) oraz są "fit" – zawierają o 70% mniej kalorii, niż wina alkoholowe. Wspierają układ nerwowy, mięśniowy i krwionośny, zawierają m.in. polifenole, które działają przeciwko starzeniu, miażdżycy, cukrzycy czy alergii. Szerokie właściwości prozdrowotne mogą wzbudzić zainteresowanie nawet najbardziej wymagających klientów.

W ofercie MAKRO Polska znajdują się wina bezalkoholowe o różnorodnych smakach i aromatach, które będą świetnie komponować się z różnymi kuchniami i daniami. Musujący Sohnlein Brillant sprawdzi się zarówno przy daniu głównym, jak i deserze. Wytrawne Torres Natureo Moscato cechuje się rześkim i kwasowym smakiem oraz jabłkowym aromatem, a w Torres Natureo Syrah dominuje owocowa nuta – podobnie jak w Schloss Sommerau. Wina można również stosować jako aperitif czy do przygotowywania grzańców – w sam raz na jesień i zimę.

Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej , MAKRO Cash & Carry Polska

magdalena.figurna@makro.pl