wydarzenia kultura/sztuka/rozrywka technologie

SerwerSMS.pl kolejny raz zagra z Woodstockiem

02.08.2017 | SerwerSMS.pl

Ci, którzy oczekują dużych wrażeń, na pewno się nie zawiodą! Woodstock tak jak w roku ubiegłym i w poprzednich latach będzie obfitować w fantastyczną zabawę, masę koncertów i całą gamę atrakcji. I podobnie jak podczas poprzednich edycji o bieżący i płynny przepływ informacji pomiędzy Organizatorami, Liderami i Wolontariuszami zadba Platforma SerwerSMS.pl.

Podczas 23. edycji Przystanku Woodstock nie może zabraknąć SerwerSMS.pl, który od kilku lat wspiera Woodstock i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy. Dzięki SMS-om cała ekipa tworzy bowiem zgrany i sprawnie działający organizm.

Nieustanny kontakt z grupą to klucz do dobrej organizacji działań. Ze względu na dużą ilość osób dzwonienie do każdej z nich nie zdaje egzaminu. Z powodu hałasu i dynamiki zdarzeń komunikacja SMS-owa jest najbardziej skuteczna. Dzięki wykorzystaniu Platformy mogę szybko i sprawnie przekazywać informacje każdej osobie z grupy w tym samym czasie, jak również sprawdzić, czy została ona dostarczona. To znacznie usprawnia komunikację wewnątrz grupy – mówi Liderka Pokojowego Patrolu Justyna Gogół.

SMS-y wspierają nie tylko organizację Woodstocku, ale także wszelkie akcje specjalne dedykowane uczestnikom Festiwalu, którzy za pomocą specjalnego numeru Short Code mogą wysyłać SMS-y do Radia Woodstock, by odpowiadać na pytania konkursowe, dawać znać co słychać, co aktualnie robią i kogo pozdrawiają.

– Radio Woodstock dociera do najdalszych zakątków festiwalowego pola. Usługa SerwerSMS pozwala na stały kontakt ze słuchaczami. Dzięki krótkiej wiadomości tekstowej radiowa załoga może prezentować na antenie pozdrowienia, rozstrzygać konkursy, przekazywać informacje od Woodstockowiczów. To bardzo pomocne, ale dające też dużo radości i zabawy dla wszystkich. Wszak kreatywność publiczności Najpiękniejszego Festiwalu Świata jest nieograniczona! Także dzięki Platformie komentuje Bartosz Chodorowski, Radio Woodstock.

Plusy komunikacji SMS-owej widzi także Marek Brzostowicz, Lider Medycznego Patrolu, który sprawuje opiekę medyczną i udziela pierwszej pomocy w nagłych przypadkach. – W działaniu każdej grupy kluczową rolę odgrywa komunikacja. Ze wszystkich narzędzi komunikacyjnych to właśnie SMSy okazały się najlepsze – po pierwsze ze względu na szybkość, po drugie niezawodność, które są niezwykle ważne z punktu widzenia działania Patrolu Medycznego.

Sprawna komunikacja zatem spełnia niezwykle istotną rolę w całym procesie samej organizacji, zarządzania wydarzeniem jak i dbania o bezpieczeństwo. Działanie SMS-ów opiera się na wykorzystaniu tego, co każdy z nas posiada, czyli na telefonie komórkowym, bez konieczności dostępu do internetu.

– Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy wraz z Woodstockiem wspieramy intensywnie od paru lat. Z roku na rok coraz mocniej. Dzięki SMS-om Woodstock jest bezpieczniejszy, ponieważ sprawna komunikacja zapewnia pomoc w każdym miejscu, gdzie jest to potrzebne. To z kolei pozwala Organizatorom lepiej zarządzać swoimi ekipami i być zawsze bliżej Uczestników Festiwalu – podsumowuje Edyta Godziek PR & Marketing Manager w SerwerSMS.pl.

Tegoroczna edycja tradycyjnie już odbędzie się w Kostrzynie nad Odrą w dniach 03-05.08.2017 r. Organizatorzy przewidują, że w tym roku wielbiciele Festiwalu nie zawiodą i kolejny raz zjawią się licznie, by posłuchać potężnej dawki dobrej muzyki.

Platforma SerwerSMS.pl powstała w 2003 r. Dzięki zastosowaniu najnowszych rozwiązań informatycznych oraz skutecznej obsłudze klienta, Platforma SerwerSMS.pl jest liderem w swojej branży. Świadczą o tym otrzymane certyfikaty oraz wyróżnienia m.in LIDERA RYNKU 2012.
Klienci Platformy SerwerSMS.pl mają do dyspozycji szerokie portfolio usług SMS, MMS, VMS (wiadomości głosowe). Obecnie z usług Platformy korzysta kilkadziesiąt tysięcy klientów, którzy z kolei generują wielomilionowy miesięczny ruch, co jest dowodem na wciąż rosnące zapotrzebowanie na usługi marketingu mobilnego w Polsce i za granicą. Od 2008 roku Platforma SerwerSMS.pl nieprzerwanie uczestniczy w programie Rzetelna Firma (Złoty Certyfikat Rzetelności), a od 2011 roku jest również członkiem Kapituły Złotych Certyfikatów Rzetelności.