budownictwo/nieruchomości sprawy społeczne rodzina

Zamieszkaj we własnym mieszkaniu jeszcze w tym roku! - w sierpniu ponownie będzie można składać wnioski o dopłatę w MdM

06.07.2017 | J. W. Construction

W sierpniu br. uruchomione zostaną dodatkowe środki w ramach puli MdM przeznaczonej na 2017 rok. To szansa na własne mieszkanie dla tych, którzy nie zdążyli złożyć wniosków w poprzedniej edycji programu. Osoby, które zdecydują się kupić mieszkanie z dopłatą MdM na warszawskim osiedlu Zielona Dolina, będą mogły zamieszkać w nim jeszcze w tym roku.

Z puli środków przeznaczonych na 2017 roku pozostało do wykorzystania jeszcze 10%, czyli ok. 72 mln złotych. Ze względu na ogromną popularność programu MdM, eksperci szacują, że dodatkowa pula środków może wyczerpać się już po 2 dniach od odblokowania.

Dlatego zachęcamy już teraz do zapoznania się z ofertą osiedla Zielona Dolina, gdzie dostępne są gotowe, komfortowe mieszkania o funkcjonalnym układzie pomieszczeń, do których można wprowadzić się jeszcze w tym roku. Dopłata z programu MdM pozwoli sfinansować pierwszą wpłatę na własne mieszkanie – informuje Małgorzata Ostrowska, Członek Zarządu oraz Dyrektor Pionu Marketingu i Sprzedaży w J.W. Construction Holding S.A.

Przykłady dostępnych mieszkań na osiedlu Zielona Dolina i kalkulacji rat:

• Kawalerka dla singla o powierzchni 28,45 m²; cena rynkowa wynosi 165 294,5 zł, a po uwzględnieniu dopłaty z programu MdM – 148 730 zł. Przykładowa rata miesięczna wyniesie 674 zł[1].
  • Dwupokojowe mieszkanie dla rodziny z dwójką dzieci o powierzchni 52,27 m², cena rynkowa wynosi 283 042 zł, a po uwzględnieniu dopłaty z programu MdM – 224 818 zł. Przykładowa rata miesięczna wyniesie 1013 zł*.
  • Trzypokojowe mieszkanie dla 5-osobowej rodziny o powierzchni 69,25 m², cena rynkowa wynosi 379 836 zł, a po uwzględnieniu dopłaty z MdM – 266 299. Przykładowa rata miesięczna wyniesie 1200 zł*.

J.W. Construction zaprasza na Dni Otwarte Zielonej Doliny, które odbędą się 8-9 lipca 2017 r. ul. Ostródzka 268 w godz. 10.00-16.00. Więcej informacji na temat oferty oraz przykładowe plany mieszkań dostępne są na stronie osiedla Zielona Dolina: www.jwc.pl/lp/zielonadolina/

Osiedle Zielona Dolina II znajduje się na warszawskiej Białołęce przy ul. Rossiniego w przyjaznej okolicy, pełnej zieleni. To odpowiednie miejsce dla osób aktywnie spędzających wolny czas i ceniących sobie spokój i komfort. Na terenie osiedla dostępne są niezbędne punkty usługowo-handlowe, takie jak: sklepy spożywcze, urzędy pocztowe, banki, przychodnie, apteki oraz szkoły.

W skład osiedla wchodzi zespół dwupiętrowych domów wielorodzinnych oraz willi miejskich z mieszkaniami i ogrodami. Niska, kameralna zabudowa oraz nowoczesna architektura projektu dobrze komponuje się z zielenią Białołęki. Osiedle będzie ogrodzone i strzeżone, co zwiększy poczucie prywatności i bezpieczeństwa mieszkańców.

Wszystkie mieszkania na Zielonej Dolinie II zostały zaprojektowane w najwyższym standardzie. Obiekt zapewnia bogaty wybór lokali mieszkaniowych jedno-, dwu- i trzypokojowych o różnym metrażu od 28 mkw. do 69 mkw. Do dyspozycji mieszkańców dostępny jest garaż podziemny, a także zewnętrzne miejsca postojowe. Ponadto w każdym budynku znajduje się winda.

Dojazd autem do centrum Warszawy zajmuje około 30 minut. Prawdziwym przełomem będzie ukończenie II linii metra, która ułatwi komunikację całej północnej części miasta. W ciągu kilku lat rozpocznie się także budowa wielkich arterii: Trasy Mostu Północnego oraz Trasy Olszynki Grochowskiej. Z osiedla Zielona Dolina II można również łatwo i szybko dojechać do Zalewu Zegrzyńskiego oraz okolic Narwi i Bugu bogatych w piękne lasy.

Dodatkowe informacje:

[1] Rata obliczona jest na okres 30 lat

O J. W. Construction

J.W. Construction Holding S.A. – jeden z największych polskich deweloperów mieszkaniowych, notowany na Giełdzie Papierów Wartościowych od 2007 r.  Obecny w Warszawie, Katowicach, Łodzi, Poznaniu, Gdyni i Szczecinie a także za granicą. Lider na stołecznym rynku mieszkaniowym, gdzie prowadzi działalność od 1993 r. Laureat wielu nagród i wyróżnień  (m. in. Deweloper Roku 2015, QI order – zarządzanie najwyższej jakości, Laur Konsumenta, Top Marka 2011, Polski Herkules 2011), zwycięzca opracowanego przez Eurobuild CEE rankingu największych deweloperów w Europie Środkowej i Wschodniej. Generalny wykonawca większości własnych inwestycji. Aktywny także na rynku nieruchomości komercyjnych i luksusowych, m.in. jako właściciel i operator sieci Hoteli 500, Czarny Potok Resort&Spa, Hotel Dana oraz inwestor realizujący projekty aparthotelowo-komercyjne.

O J. W. Construction